Antraciet combineren met andere kleuren/materialen

Antraciet is een donkere kleur die in combinatie met andere kleuren en materialen voor een minder hard contrast zorgt dan zwart. Hierdoor ontstaat er een zachte maar donkere uitstraling die veel sfeer geeft. 

Antraciet met hout
Een donkere kleur in combinatie met hout zorgt voor een stoer en warm effect. Denk bijvoorbeeld aan antraciete keukenkasten met een houten keukenblad. De antraciete kleur leent zich perfect om te combineren met warme tonen van hout, bruin en oker. 

Antraciet met zwart
Zwart en antraciet zijn beide donkere kleuren, in combinatie met elkaar geven ze een industriële en luxueuze uitstraling. Varieer in materialen door bijvoorbeeld zwart stalen grepen toe te voegen aan antraciete keukenkasten voor een industriële look. Of kies voor een matzwarte kraan op een marmeren antraciet keukenblad. De twee kleuren versterken elkaar en zorgen voor een stoere uitstraling. 

Antraciet met wit 
De combinatie van antraciet met wit contrasteren elkaar niet zo hard als zwart met wit. De antraciet kleur lijkt in combinatie met wit iets lichter en zorgt zo voor een open en ruimtelijke uitstraling. Kies voor gebroken wit om de kleuren zachter in elkaar te laten overlopen. Denk bijvoorbeeld aan een wit keukenblad in combinatie met antraciete keukenkasten.

Antraciet keukens in verschillende stijlen

Een antraciet keuken kun je in veel verschillende stijlen uitvoeren. Denk aan subtiele antraciete details, of een volledig antraciete keuken gecombineerd met verschillende materialen om jouw stijl te laten terugkomen. Met de donkere antraciet kleur geef je sfeer en karakter aan elke interieurstijl. 

Moderne antraciet keuken
Een moderne keuken kenmerkt zich door strakke lijnen en een moderne vormgeving. Uitgevoerd in de antraciet kleur ontstaat er een moderne en stijlvolle antraciete keuken. Combineer met hoogglans wit voor een extra luxe uitstraling, of bijvoorbeeld greeploze keukenkasten.

Landelijke antraciet keuken
Een landelijke keuken in de kleur antraciet heeft een klassieke uitstraling. De antraciet kleur leent zich perfect om te combineren met houten elementen. Een grove houten keukenblad of geverfd hout in een antraciete kleur geven een landelijk gevoel.

Antraciet onderdelen in de keuken

Ook met subtiele onderdelen kun je een karakteristieke keuken creëren waarin antraciet een stijlvolle bijdrage heeft. Denk bijvoorbeeld aan een antraciet keukenblad; dit geeft een strakke en moderne uitstraling. Kies voor een mat antraciet aanrechtblad voor een stoere look, of gepolijst bij een design stijl. Ook keukenkastjes in een antraciet kleur zijn een stijlvol onderdeel in de keuken zonder dat deze overheersen. Combineer de antraciet keukendeuren bijvoorbeeld met een houten werkblad of zwarte grepen voor een industriële look.

Meer weten?

Nog meer inspiratie opdoen over antraciet keukens? Bestel dan ons online magazine of kom langs naar de showroom in Waalwijk. Maak een afspraak zodat je zeker weet dat er een adviseur voor je klaarstaat. Laat je inspireren door Piet Klerkx!

Maak een 3D ontwerp
van jouw ideale keuken!

Weet jij precies hoe jouw perfecte keuken eruit ziet en wil je dit in kaart brengen? Dit is mogelijk met een ontwerpprogramma waarbij je eenvoudig de opstelling, kleur en indeling kunt bepalen. Ook kun je de gewenste keukenapparatuur uitkiezen! Pak hier je voordeel:

  • Ontwerp eenvoudig jouw eigen keuken
  • Geheel gratis en vrijblijvend
  • Je ontwerp kun je gratis downloaden

Al je bekende merken

Bij Piet Klerkx vind je al je favoriete merken voor je keuken.

Van bekende merken tot unieke designstukken. En vergeet onze Piet Klerkx Huiscollectie niet.

  • logo bora
  • Miele
  • Logo quooker
Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten