Verschillende kleuren blauw

Met de kleur blauw kun je alle kanten op in de keuken. Daarom lichten we de verschillende mogelijkheden graag voor je uit. Welke blauwe keuken past het beste bij jou?

Donkerblauwe keuken
Een donkerblauwe keuken zorgt voor een elegante, maar ook warme uitstraling. Een mooi voorbeeld van een keuken in donkerblauw is de FARNELL-76T. Deze luxe hoekkeuken in donkerblauw is voorzien van elegante elementen zoals een gouden kraan, gouden handgrepen en een wit marmer blad. 

Keuken in lichtblauw
Met een keuken in lichtblauw ga je voor een zachte en open uitstraling in de ruimte. Deze vriendelijke en rustige kleur integreert goed in een landelijke interieurstijl. Daarnaast kleed je een lichtblauwe keuken het beste aan met witte en natuurlijke kleuren, zoals bruin, beige en grijs.

Blauwgrijze keuken
Een keuken in blauwgrijs is minder uitgesproken dan een lichtblauwe of donkerblauwe keuken. Deze kleur integreert goed in iedere interieurstijl en is makkelijk te combineren met andere kleuren. Een blauw grijze keuken kan zowel een stoere als moderne uitstraling bieden. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van het materiaalgebruik. Zo kun je kiezen voor een grijs blauwe keuken met hoogglans of matte keukenkasten. 

IJsblauwe keuken
Met een ijsblauwe keuken breng je de Scandinavische look naar jouw woning. De keuken in ijsblauw heeft een koele uitstraling. Deze keuken kun je het beste sfeervol aankleden met natuurlijke elementen, zoals bijvoorbeeld een houtlook aanrechtblad. 

Keuken in blauwgroen
Een blauwgroene keuken is een echte aanrader wanneer je houdt van een natuurlijke sfeer in je woning. De keuken in blauw groen brengt namelijk alle natuurlijke kleuren naar de ruimte. De keuken in groen blauw matcht dan ook het beste met een landelijk interieur.

Oud blauwe keuken
Houd je van een klassieke en authentieke stijl? Overweeg dan een keuken in oud blauw. Een granieten aanrechtblad, vrijstaand fornuis met oven en sierlijke handgrepen passen hier perfect bij om de klassieke uitstraling te versterken.

Blauwe keukens in verschillende stijlen

Naast de talloze kleuren kun je ook alle kanten op wat betreft de stijl in de keuken. Houd je van een moderne stijl? Kies dan voor een moderne blauwe keuken. De moderne keuken kenmerkt zich door zijn strakke afwerkingen en luxe elementen. Stel je strakke blauwe keuken samen met bijvoorbeeld hoogglans keukenkasten, een kraan met rechte uitloop en een strakke inductiekookplaat. Daarnaast is een blauwe keuken echt modern wanneer je deze af werkt met greeploze deuren en kasten. Ben je juist van de sfeervolle, landelijke interieurstijl? Ook een landelijke blauwe keuken behoort tot de mogelijkheden. Een typisch, blauwe landelijke keuken is voorzien van houten keukenkasten, een natuursteen- of hout(look) werkblad. Daarnaast past vrijstaand apparatuur, zoals een vrijstaand fornuis met oven of een retro koelkast perfect in de blauwe, landelijke keuken.

Meer weten? Kom dan langs de winkel!

Meer weten over de mogelijkheden van blauwe keukens of wil jij graag advies van een specialist over een andere look in de keuken? Plan dan nu eenvoudig online een afspraak in bij Piet Klerkx Waalwijk. Zo weet je zeker dat er een adviseur voor je klaarstaat. Liever vanuit huis nog wat meer inspiratie opdoen? Vraag dan het keuken- en badkamermagazine aan voor inspiratie. Ontdek de talloze kleurmogelijkheden bij Piet Klerkx.

Maak een 3D ontwerp
van jouw ideale keuken!

Weet jij precies hoe jouw perfecte keuken eruit ziet en wil je dit in kaart brengen? Dit is mogelijk met een ontwerpprogramma waarbij je eenvoudig de opstelling, kleur en indeling kunt bepalen. Ook kun je de gewenste keukenapparatuur uitkiezen! Pak hier je voordeel:

  • Ontwerp eenvoudig jouw eigen keuken
  • Geheel gratis en vrijblijvend
  • Je ontwerp kun je gratis downloaden

Al je bekende merken

Bij Piet Klerkx vind je al je favoriete merken voor je keuken.

Van bekende merken tot unieke designstukken. En vergeet onze Piet Klerkx Huiscollectie niet.

  • logo bora
  • Miele
  • Logo quooker
Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten