WOW eindeloze inspiratie onder één dak ! Ontdek alle activiteiten en acties >>

WOW eindeloze inspiratie onder één dak ! Ontdek alle activiteiten en acties >>

Hout combineren met andere kleuren en materialen

Hout legt een warme en sfeervolle basis in de keuken. Door het hout te combineren met neutrale kleuren kun je de uitstraling afstemmen op jouw voorkeur. 

Hout en zwart
Een zwarte houten keuken combineren met zwarte accenten geeft een industriële en stoere sfeer. Denk bijvoorbeeld aan een houten keuken met zwart werkblad en hoge kasten.  

Hout en wit
Een witte kleur heeft een fris en sereen karakter. In combinatie met hout ontstaat er een ruimtelijke en warme keuken met een moderne uitstraling. Voor een echt design gevoel kun je kiezen voor een witte keuken met houten blad. 

Hout en grijs
Met grijze accenten kun je de houten keuken zowel een moderne, industriële als luxe uitstraling geven. Het heeft het frisse karakter van wit en het stoere element van zwart. Een keuken van grijs hout geeft een goede basis waarmee je oneindig kan variëren.

Hout en beton
De combinatie van het natuurlijke hout met stoer beton is erg populair. Varieer in verschillende tinten van hout en beton om de perfecte combinatie te vinden die aansluit op jouw voorkeuren. 

Houten onderdelen in de keuken

Hout kun je op veel verschillende manieren verwerken in een keuken. Laat het hout terug komen als subtiel accent of kies voor opvallende onderdelen zoals een houten keuken met betonnen blad, afhankelijk van jouw voorkeur en persoonlijke stijl.

Keukenblad 
Een houten keukenblad is een echte eyecatcher. Het is een stijlvolle toevoeging dat er voor zorgt dat bijvoorbeeld een zwarte kraan en wasbak er echt uit springen. Een houten aanrechtblad vergt wel wat onderhoud, dus houd hier rekening mee bij de aanschaf.

Keukenkastjes 
Met houten keukenkastjes leg je de focus op het hout. De keukenkastjes beslaan een groot deel van de keuken en bepalen daarmee de sfeer; perfect voor een landelijke inrichting. Liever niet teveel de nadruk op houten keukenfronten, dan is een houten achterwand ook een mooie toevoeging aan de keuken.

Keukeneiland
Een stoer maar warm keukeneiland van hout, het benadrukt de sociale functie van een keuken en nodigt uit om rondom het keukeneiland te verzamelen met het gezin. Een keukeneiland met bar is bijvoorbeeld zeer geschikt om ‘s ochtends samen aan te ontbijten. 

Verschillende stijlen houten keukens

Hout is een veelzijdig materiaal en eindeloos te variëren en combineren met verschillende stijlen. Kies bijvoorbeeld voor een landelijke stijl met houten keukenkasten gecombineerd met robuuste grepen en een neutrale grijze kleur.

Op zoek naar een stoere houten keuken? Met zwarte accenten, stalen details en bijvoorbeeld een eikenhouten kookeiland leg je de basis voor een houten industriële keuken. 

Voor een tijdloze moderne houten keuken kun je kiezen voor een witte keuken met houten accenten. Bijvoorbeeld met een houten keukenblad in een lichte tint om de moderne keuken een ruimtelijk gevoel te geven.

Maak een 3D ontwerp
van jouw ideale keuken!

Weet jij precies hoe jouw perfecte keuken eruit ziet en wil je dit in kaart brengen? Dit is mogelijk met een ontwerpprogramma waarbij je eenvoudig de opstelling, kleur en indeling kunt bepalen. Ook kun je de gewenste keukenapparatuur uitkiezen! Pak hier je voordeel:

  • Ontwerp eenvoudig jouw eigen keuken
  • Geheel gratis en vrijblijvend
  • Je ontwerp kun je gratis downloaden

Al je bekende merken

Bij Piet Klerkx vind je al je favoriete merken voor je keuken.

Van bekende merken tot unieke designstukken. En vergeet onze Piet Klerkx Huiscollectie niet.

  • logo bora
  • Miele
  • Logo quooker
Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten