De bodem onder je nachtrust

Je bed bodem of matrasdrager is minstens zo belangrijk als je matras zelf, want op een starre, onbuigzame ondergrond, verliest een matras een deel van zijn werking. 

Lattenbodem
Een lattenbodem ondersteunt je actief: daar waar de ondersteuning van je matras ophoudt, neemt de lattenbodem het over. Let even op hoe de latten gemonteerd zijn. Zitten ze boven op het frame, dan zijn ze over de hele breedte verend – fijn wanneer in een tweepersoonsbed twee bodems naast elkaar geplaatst worden.

Schotelbodem
Een schotelbodem bestaat uit een groot aantal open kunststof schotels met een verschillende stugheid. Elke schotel is ook nog individueel in te stellen. Schotelbodems volgen nauwkeurig de vormen van het lichaam en bieden over de hele breedte hetzelfde ligcomfort.

Spiraal
Een spiraalbodem is opgebouwd uit gevlochten staaldraden die in een metalen frame gespannen worden. Wanneer de spiraal dwarsgespannen is, heb je geen last van het ‘hangmat-effect’. Door de open structuur ventileert een spiraalbodem uitstekend. Met name als je wat zwaarder bent heeft een spiraal vaak de voorkeur.

Boxspring
Een boxspring bestaat meestal uit een houten bodemplaat waarop metalen veren worden vastgezet. De veren worden aan de bovenkant afgedekt met een drukverdeler zoals jute of kokos met daarbovenop nog een afdeklaag van schuim. De boxspring wordt rondom afgewerkt met meubelstof en geeft daardoor een chique hoteluitstraling. Voor boxsprings worden meestal Bonellveren gebruikt, in de elektrisch verstelbare varianten worden pocketveren toegepast.

Piets bedbodems

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×