Feitjes over slaapgebrek

De komende weken vertellen wij je alles wat jij nog niet wist over slapen en veel meer! Want goed slapen bepaalt hoe fris jij 's ochtends opstaat. Deze week gaat de speciale slaapweek van Piet Klerkx van start! Kom van 7 t/m 13 september lekker proefslapen bij één van onze vestigingen in de slaapstudio. Lekker & goed slapen begint bij Piet Klerkx!

In Amersfoort en Waalwijk is er een vroege vogel actie: als je op zaterdag 12 of zondag 13 september voor 11.00 uur een afspraak hebt met één van onze slaapexperts, dan krijg je een gratis ontbijtje voor twee personen!

Er zijn mensen die beweren dat ze erg goed zonder slaap kunnen, zo’n vier a vijf uur slaap is genoeg voor hen. Toch is zeven tot acht uur slapen erg belangrijk voor je om de dag vrolijk en geconcentreerd door te komen. Deze feitjes wist jij nog niet over slaapgebrek.

- Chronisch slechte slapers hebben meer stresshormonen in hun bloed.

- Studies tonen aan dat 24 uur niet slapen hetzelfde effect heeft op je prestatievermogen als twee keer het toegestane promillage alcohol in je bloed.

- In 1965 was de zeventienjarige Randy Gardner kampioen in niet slapen. Hij was 264 uur achter elkaar wakker.

- Gardner kreeg last concentratieproblemen, geheugenverlies, hallucinaties, spraakproblemen, paranoia en verminderd zichtvermogen. 

- Er is iemand die beweert het record te hebben verbroken: Tony Wright. Hij sliep elf dagen niet. 

- Het Guiness Book of Records heeft het slapeloosheidrecord afgeschaft vanwege gezondheidsrisico’s.

- Adolescenten presteren slechter op dagelijkse taken  na een periode van slaapgebrek dan oudere volwassenen.

- Pas op! Moeheid went. Afgenomen prestatievermogen, stemmingsveranderingen en minder alert, wordt niet meer ervaren en als normaal gezien.

Zorg dus dat je genoeg slaapt voor een blij en actief leven!

Bronnen van beelden

1. De eeuwigheid  2. Health Extremist 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×