Grootste ergernissen bij slapen

De komende weken vertellen wij je alles wat jij nog niet wist over slapen en veel meer! Want goed slapen bepaalt hoe fris jij 's ochtends opstaat. Deze week gaat de speciale slaapweek van Piet Klerkx van start! Kom van 7 t/m 13 september lekker proefslapen bij één van onze vestigingen in de slaapstudio. Lekker & goed slapen begint bij Piet Klerkx!

In Amersfoort en Waalwijk is er een vroege vogel actie: als je op zaterdag 12 of zondag 13 september voor 11.00 uur een afspraak hebt met één van onze slaapexperts, dan krijg je een gratis ontbijtje voor twee personen!

Snurken is waarschijnlijk wel de meest bekende irritatie die voorkomt bij het samen slapen. Toch staat snurken op plaats drie van de grootste ergernissen bij slapen. Welke slaapkamerirritaties staan hierboven? En wat zijn nog meer grote irritaties bij het slapen gaan.

Mensen die last hebben van het slaapgedrag van de ander missen gemiddeld twee uur slaap per nacht. Op nummer 1 van grootste slaapkamerergernissen staat… omrollen met het deken. Daarna komt ‘naar de rand van het bed duwen van de partner’. Dit zijn dus grotere ergernissen dan het snurken aanhoren van de ander.

Wie naast een snurker slaapt, mist elk jaar zo’n drie weken slaap, zo’n 23 dagen! Dat blijkt uit onderzoek van de British Lung Foundation. Vrouwen zijn het vaakst het slachtoffer: 41 % klaagt over een snurkende partner. Een kwart van de mannen wordt regelmatig ’s nachts wakker gehouden door de wederhelft.

Van de mensen die last hebben van herrie makende bedpartners, vlucht zo’n 40 % de slaapkamer uit. Één op de negen koppels slaapt zelf permanent apart. Snurken kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld vermoeidheid, overgewicht of alcoholgebruik.

Andere irritaties in bed zijn: tandenknarsen, schoppen of friemelen, praten in de slaap, kwijlen, spiersamentrekkingen, slaapwandelen of scheten laten.

 

 

Bronnen van beelden

Springdale Clinic 

 

 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×