Hoe geur je nachtrust beïnvloedt

De komende weken vertellen wij je alles wat jij nog niet wist over slapen en veel meer! Want goed slapen bepaalt hoe fris jij 's ochtends opstaat. Kom lekker proefslapen bij één van onze vestigingen in de slaapstudio. Lekker & goed slapen begint bij Piet Klerkx!

Vandaag gaan we kijken hoe geuren je nachtrust kunnen beïnvloeden. Of je wel of niet goed slaapt ligt aan verschillende factoren. Geuren spelen hierin ook een grote rol. Je droomt en slaapt namelijk fijner als je een prettige geur ruikt voordat je gaat slapen. Of je een geur wel of niet fijn vindt, is vaak persoonlijk.

Herinnering
Aan elke geur zit een bepaalde herinnering en dat is voor iedereen verschillend. Als je bijvoorbeeld het luchtje ruikt van die verschrikkelijke lerares van vroeger, dan geeft het ruiken van dat parfum een negatieve lading. Ruik je het luchtje van je lievelingstante, dan heb je grote kans dat dit je heel vrolijk maakt. 

Kalmerende geuren
Geuren kunnen je beter laten voelen, verdrietig maken of je juist kalm laten voelen. Zoals eerder werd gezegd, is dit voor iedereen persoonlijk maar er zijn bepaalde geuren die over het algemeen bekend staan om mensen rustiger te laten worden en dus sneller in slaap laten komen.

Kalmerende geuren zijn: amber, jasmijn, kamille, lavendel, lindebloesem, marjolein, melisse, sandelhout en vanille.

Wil je deze geuren uitproberen, koop dat een geurkaars, geurstokjes of verse kruiden om op je nachtkastje te leggen. Zo kun je zelf kijken welke geur rustgevend is voor jou en waardoor jij makkelijker in slaap valt. 

Ook kun je proberen om voordat je gaat slapen een warme douche te nemen. Als je douchegel gebruikt met één van de bovenstaande geuren, kan dit ook heel goed helpen. Of natuurlijk met een geur die jou een rustgevend gevoel geeft. 

Succes en slaap lekker…

Bronnen van beelden

1. Byrdie.com 2. Astreor.com

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×