8x daybedden in huis

In warme landen is het heel normaal om tussen de middag een paar uurtjes te tukken. En ook als freelancer moet ik eerlijk bekennen dat ik regelmatig een powernapje doe, gewoon om weer op te laden en erna weer volop aan het werk te gaan. Maar in bed ga ik nooit liggen, stel je voor dat ik dan uren later pas wakker wordt. Nee, een daybed biedt uitkomst. Functioneel én het staat ook nog een super voor in je binnen- en buitenruimte.  

Het beste van beide werelden
Een daybed is een meubelstuk om op te loungen in verschillende vertrekken in huis. Zie een daybed maar als een kruising tussen chaise longue, een bed en een bank. Daybedden kunnen van hout zijn en afgewerkt zijn met touw voor dat typische bohemien sfeertje in huis. Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken van pallets waarbij je matraskussens op maat kunt laten maken. Of maak gewoon een daybed van matraskussens, nét zo leuk.

Tropische sferen
Daybedden doen me denken aan Ibiza. Of Bali, waar ik nu vertoef. Ze zijn ideaal als extra element in een zithoek, aangekleed met wat vrolijke kussens. Maar ook in je tuin of op het balkon of dakterras staat een daybed, vooral met deze tropische temperaturen in Nederland, perfect. In mijn Balinese villa staat bijvoorbeeld een Bali benong, een Indonesisch rusthuis. Juist ja, een daybed op z’n Indonesisch. En bij deze krijg ik een adembenemende zonsondergang er gratis bij!

Mobiel daybed
Daybedden zijn ideaal om verloren hoekjes in huis nieuw leven in te blazen. Bij het raam bijvoorbeeld, in de hal of wat dacht je van dat ene saaie hoekje op je balkon. Of bouw er een hemel omheen, ideaal voor wat meer privacy in je buitenruimte. Wil je ‘m wat mobieler maken, bevestig er dan wieltjes onder. Ja hoor, een daybed in huis is zo gek nog niet. Zonde om in slaap te vallen..

Beeld gevonden via:

1. Homedit. 2. Onbekend. 3. Allposters. 4. Crab Apple Vintage. 5. Birch and Bird. 6. Better Homes and Gardens. 7. Home Decorators. 8. Lovely Life. 9. Brit. 10. Nicest Things

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×