Kussens kiezen

Je bedbodem en je matras kies je met zorg –en datzelfde zou ook voor je kussen moeten gelden. Want pas wanneer je op het juiste kussen ligt, zal je echt lekker slapen. De spieren van je hals en je nek zijn heel gevoelig voor een verkeerde houding. Sta je regelmatig op met hoofd- of nekpijn? Dat zou best eens aan je kussen kunnen liggen! Welk kussen je kiest, is deels afhankelijk van je slaaphouding. Ben je een rugslaper, een buikslaper of een zijslaper? Die houding bepaalt de ideale dikte van je kussen.

Vullingvarianten
Kussens kunnen gevuld zijn met synthetische, natuurlijke of vaste vulling. Synthetische materialen als holle vezels scoren goed op het gebied van hygiëne, anti-allergie, onderhoudsgemak en comfort. Natuurlijke vullingen zijn bijvoorbeeld wol en dons. Die bieden een goede ondersteuning en kunnen transpiratievocht goed opnemen en snel weer afvoeren. Wil je liever een vaste vulling, dan zijn latex en traag schuim de beste keuze.

Natuurlijk kies je voor een kussen dat comfortabel aanvoelt, maar het is ook slim om in kwaliteit te investeren. Je kussen moet elke nacht opnieuw zo’n vijf kilo torsen; zoveel weegt het menselijk hoofd gemiddeld. Nog een tip: vanuit hygiënisch oogpunt zou je je kussen elke drie tot vijf jaar moeten vervangen.

Piets kussens

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×