Zoals het bedje thuis ligt, ligt het nergens

Het aftellen is begonnen. Nog twee nachtjes slapen en dan lig ik weer in mijn eigen, vertrouwde bed. Het grootste nadeel van het ondernemerschap is tevens het grootste voordeel: dat er in de zomermaanden vaak minder te doen is. Door goed te plannen kan ik mezelf met gemak zes weken vakantie geven. Zes hele weken tijd om bij te komen, inspiratie op te doen en samen te zijn met mijn geliefden.

Lekker weg uit mijn eigen omgeving. Geen huishouden, geen sleur. Steeds een andere stad, een ander huis, een ander gezelschap en een ander bed.

Zo werd ik wakker in het droomhuis van mijn zus, met een kat aan mijn voeten en een kat bij mijn hoofd.

Ik knipperde ‘s morgens met mijn ogen in de black room van mijn liefje, die me wakker maakte met koffie en een eierkoek. Ik schrok toen ik bij het ontwaken in mijn ouderlijk huis ontdekte dat ik had liggen snurken naast de urn van mijn vader.

Ik lag te woelen in een bed op Kreta, en werd uit mijn slaap gehouden door dertig muggenbeten en pijn in mijn rug van het harde matras.

Bij een overnachting aan de andere kant van het eiland, haalde ik het bed af op zoek naar het merk van de boxspring, zó lekker had ik geslapen.

Tussendoor werd ik wakker in mijn eigen waterbed. Om snel de koffers om te ruilen voor een volgende trip. Om vervolgens in Frankrijk te gaan slapen met het geluid van uilen en geritsel in de bosjes en een frisse bries.

Vanmorgen werd ik wakker van het geluid van de claxon van de bakker die stipt om 9 uur het terrein op rijdt. En ineens had ik het gehad met de pain aux rasains, de pain de campagne en de Nescafé.

Ik wilde wakker worden in mijn eigen bed, échte espresso drinken in mijn eigen keuken en ontbijten met donkerbruin brood met oude kaas. Een half uur later zaten we aan de oploskoffie en een croissantje. ‘Nog twee dagen,’ zucht ik. Het verlangen om naar huis te gaan, had zich in me genesteld en zal alleen nog maar sterker worden. Lief zuchtte op een andere manier. ‘Ja, nog maar twee dagen.’

Het begin van het einde heeft zich ingezet en ik begin met het plannen van de terugreis. Als lief het heeft over ‘eerst uitslapen en dan op ons gemakje inpakken en vertrekken’ , kijk ik hem paniekerig aan.

‘O jee, het paardje ruikt de stal,’ lacht hij. ‘Oké dan, zeven uur opstaan vroeg genoeg?’

Het aftellen is begonnen. Nog 41 uur en 36 minuten. 

Over Lotty Rothuizen

De zogenaamde "patchworkgezinnen" kunnen soms voor de nodige woondilemma's zorgen. Schrijfster Lotty Rothuizen kan hierover meepraten. Speciaal voor Piet Klerkx deelt ze haar hilarische verhalen in een tweewekelijkse column. Over hoe ze verliefd werd op haar buurman. En er ineens vier kinderen bij kreeg.

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×