Slaapfeitjes over dieren

De komende weken vertellen wij je alles wat jij nog niet wist over slapen en veel meer! Want goed slapen bepaalt hoe fris jij 's ochtends opstaat. Kom lekker proefslapen bij één van onze vestigingen in de slaapstudio. Lekker & goed slapen begint bij Piet Klerkx!

Vandaag nemen we een kijkje in de dierenwereld. Hoe zien hun slaapgewoontes er eigenlijk uit?

* Mensen slapen ongeveer een derde van hun leven. Potvissen slapen juist heel weinig: maar zeven procent in de tijd dat ze leven. Een giraf houdt zich ook niet zo bezig met slapen, maar acht procent van zijn leven.

* De grote slaapkop onder de dieren is toch echt wel de koala. Dit dier slaapt 18-20 uur per dag. Gevolgd door de python die 18-19 uur slaapt per dag.

* Olifanten slapen staand, maar kennen ook een periode van REM-slaap, waarin ze wel gaan liggen.

 

 

* Koeien slapen ook staand. Maar als koeien willen dromen, moeten ze toch echt gaan liggen. 

* Wij mensen stammen af van de apen. Toch slapen chimpansees, resusapen, doodshoofdaapjes en bavianen zo’n tien uur per dag. Dat is gemiddeld drie uur minder dan dat wij als mens slapen.

* Eenden zijn constant op hun hoede voor roofdieren. Daarom slaapt er maar één hersenhelft tegelijk, terwijl de andere helft wakker is.

* Ook bij dolfijnen slapen de hersenhelften apart. Om de paar minuten moeten zij namelijk boven water komen om adem te halen. Er is dan ook maar 1 oog gesloten.

Bronnen van beelden

 1. Zoom.nl 2. Lovemeow.com 3. Flickr.com

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×