Welk matras past het beste bij jou?

De komende weken vertellen wij je alles wat jij nog niet wist over slapen en veel meer! Want goed slapen bepaalt hoe fris jij 's ochtends opstaat. Kom lekker proefslapen bij één van onze vestigingen in de slaapstudio. Lekker & goed slapen begint bij Piet Klerkx!

Goed slapen heeft alles te maken met het soort matras dat je hebt. Word je ‘s ochtends wakker met slapende armen en benen? Dit is een teken dat je een nieuw matras nodig hebt. Maar ook een kuil in je matras kan verraden dat je toe bent aan een nieuw matras. Vandaag vertellen wij je welke soorten matrassen er zijn en wat de kwaliteiten zijn van welk matras. Zo weet je al wat beter wat je wil en wat je niet wil, als je onze winkel in stapt.

Binnenvering matrassen
Deze matrassen zijn voorzien van staaldraadveren die aan elkaar verbonden zijn. Binnenvering matrassen hebben meestal een toplaag van polyether koudschuim, latex of traagschuim.
Ventilatie          ++
Conformiteit      +/-
Vochtregulatie   +++ 

Koudschuim matrassen
Dit matras is van polyurethaanschuim, dat geweldige eigenschappen heeft. Koudschuim heeft van nature een open celstructuur waardoor het materiaal zeer goed ventileert en een ster is in vocht opnemen. Een groot voordeel is dat kuilvorming bij koudschuim matrassen niet voorkomt.
Ventilatie        ++
Conformiteit    ++
Vochtregulatie ++

Lucht matrassen
Bij een luchtmatras is de hard- en zachtheid instelbaar. Daarnaast biedt het matras een goed ligcomfort. Een luchtmatras is ongevoelig voor kuilvorming en neemt redelijk vocht op. De omgevingstemperatuur leidt tot golvingen in het matras van de hard- en zachtheid.
Ventilatie         +
Conformiteit    ++
Vochtregulatie +

Pocketvering matrassen
Het grote voordeel van dit matras is de ventilatie. Een pocketmatras heeft veel open ruimtes rondom de pockets waardoor warme lucht gemakkelijk door het matras kan verdwijnen. Dit matras is dus perfect voor mensen die het snel warm hebben en veel zweten.
Ventilatie        ++
Conformiteit    ++
Vochtregulatie ++

Polyether matras
Dit matras type is het goedkoopste op de markt. De eigenschappen van deze matrassen zijn wat minder. Polyether heeft een gesloten celstructuur waardoor het minder goed vocht opneemt en relatief warm aanvoelt. Door de gesloten celstructuur krijg je sneller last van ‘kuilvorming’. Polyether is een zogenaamd ouderwets schuim met weinig veerkracht. En juist de veerkracht is zo belangrijk voor een matras.
Ventilatie        -
Conformiteit    +
Vochtregulatie +

 

 

Traagschuim matrassen
Dit matras heeft goede lig-eigenschappen, het verdeelt en ondersteunt het lichaamsgewicht. Het matras vormt zich naar uw lichaamsvorm. Dit verdeelt de druk over het hele lichaamsoppervlak.
Ventilatie        +
Conformiteit    +++
Vochtregulatie ++ 

Water matrassen
Een waterbed krijgt geen kuilvorming en heeft een bijzonder hoog ligcomfort. Aan dit bed zijn ook nadelen verbonden, je stapt lasting je bed in en uit en het bed heeft hoge energiekosten. Het matras ventileert ook wat minder waardoor je sneller een klam en zweterig kan krijgen.
Ventilatie        +/-
Conformiteit    +++
Vochtregulatie  +/-

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×