Wist jij dit al over dromen?

“Wat ik vannacht toch heb gedroomd!” of “Je kwam vannacht in mijn droom voor!”. Waarschijnlijk hebben we deze zinnen allemaal wel een keer gehoord. Je droomt over goede vrienden van je maar soms ook over mensen die je nauwelijks kent. Af en toe is er geen touw aan vast te knopen maar wat weten we wel over dromen?

- Vertelt jouw collega druk over wat ze heeft gedroomd en jij kan alleen maar zeggen “Ik heb vannacht niet gedroomd”, dit komt omdat je de meeste dromen vergeet. Heb je een droom van vijf minuten, dan ben je de volgende ochtend de helft vergeten. Duurt je droom tien minuten, dan vergeet je zo’n 90%. Hoe langer de droom duurt, hoe minder je onthoudt.

- Je kan vier tot zeven dromen hebben in één nacht.

- Blinden die in het verleden konden zien, kunnen nog steeds beelden zien in hun dromen. Mensen die blind geboren zijn kunnen geen beelden zien in hun dromen. Wel dromen ze met behulp van geluid, geur, aanraking, en emotie.

- Dromen is één van de meest interessante maar ook mysterieuze ervaringen in ons leven. In de tijd van de Romeinen werd dromen zelfs als een geldig bewijsmiddel beschouwd. In een rechtszaak zijn meermaals mensen veroordeeld door andermans dromen. Volgens de Romeinen waren dromen simpelweg berichten van de Goden.

- Tijdens het snurken droom je minder, en op hevige 'snurk-momenten' is het mogelijk dat je niet kan dromen.

- In onze dromen komen alleen gezichten voor die we kennen of die we een keer gezien hebben tijdens ons leven. De meeste van die gezichten herkennen we niet meer of zijn we vergeten. We kunnen zelf geen gezichten verzinnen in onze droom. Ieder mens ziet honderdduizenden gezichten in zijn of haar leven, dus er kunnen ontzettend veel personages in onze dromen voorkomen.

- 12% van de bevolking droomt alleen zwart-wit en 88% droomt alleen in kleuren. 4 % van de jongeren droomt nog in zwart-wit. Onderzoek heeft aangetoond dat dit wellicht te maken heeft met de overstap naar de kleurentelevisie. 

- De meest gevoelde emotie in een droom is angst. Negatieve emoties komen veel meer voor in dromen dan positieve emoties.

- Zelfs wanneer je slaapt zijn je zintuigen nog actief. Wanneer je wordt overspoeld door geluiden uit de omgeving waarin je slaapt, kan dit tot een droom leiden. Een voorbeeldje, je hoort auto’s terwijl je slaapt. Je hersenen zetten dit om naar een 'formaat' in je dromen. In je dromen kan het dan goed zijn dat je zelf auto rijdt.

- Mannen en vrouwen dromen verschillend Mannen dromen meestal over andere mannen. Ongeveer 70 procent van de personages in een mannelijke droom zijn andere mannen. Vrouwen dromen gelijk. Hun personages bestaan 50 procent uit vrouwen en 50 procent uit mannen. Mannen hebben ook vaker meer agressieve emoties in hun dromen.

- Verschillende studies over de hele wereld toonden aan dat 18 à 38 procent van de mensen ten minste één voorspellende droom hebben gehad. 70 procent heeft al eens Déjà-Vu meegemaakt. Het percentage van de mensen die geloven in voorspellende dromen - ook wel eens visioenen genoemd - is heel erg hoog. Van 63 tot maar liefst 98 procent.

Bronnen van beelden

1. Heallovebe.com 2. Emilystroia 

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×