Matrassen

Lekker slapen en uitgerust wakker worden, begint met een goed matras. Bij Piet Klerkx hebben we voor iedereen het perfecte matras. En dan bieden we ook nog eens 90 dagen slaapgarantie, meeneemservice voor je oude matras en 5 jaar vlekkengarantie. Reden genoeg om snel te komen proef liggen!

Welk matras bij jou past, is heel persoonlijk. Je hebt de keuze uit synthetisch matrassen (gemaakt van polyether of schuim), latex matrassen (soepel materiaal) en binnenveringsmatrassen (met actieve ondersteuning). En een topmatras voor extra comfort is nooit een overbodige luxe. Bekijk hiernaast de verschillen.

Welke matrassen hebben we?

SYNTHETISCHE MATRASSEN
Synthetische matrassen werden al in de jaren '50 gemaakt. Maar de keuze is tegenwoordig comfortabeler en ruimer. Zoals het veerkrachtige koudschuim, of het temperatuurgevoelige traagschuim. Bekijk de synthetische matrassen

 

LATEX MATRASSEN
Een latex matras biedt een zeer soepel, comfortabel en aangenaam warm slaapcomfort. Het vormt zich naar je lichaam en is je kunt het ook gebruiken in combinatie met een verstelbare matrasdrager. Bekijk de latex matrassen

BINNENVERING
Binnenveringsmatrassen zijn 'actieve' matrassen. Dat wil zeggen dat de ondersteuning vanuit de kern van veren komt. Ideaal: je kunt kiezen uit verschillende hardheden en comfortzones binnen één matras. Bekijk de binnenvering matrassen

TOPMATRASSEN
Een topmatras is een dun matrasje dat je bovenop je matras legt. Het bied textra comfort, zoals zachtheid en warmte en zorgt ervoor dat je je bed nóg meer op maat kunt inrichten. Bekijk de topmatrassen

Weetjes over Matrassen

Als je 's ochtends wakker wordt en nog steeds moe bent, dan zijn dat de eerste tekenen dat je matras aan vervanging toe is. Bij te oude matrassen ontstaat een kuil die zichtbaar blijft na het opstaan. Pijn in de rug of slapende armen en benen zijn ook duidelijke signalen. Gemiddeld lig je 25 jaar van je leven in bed, zorg ervoor dat je een goed matras hebt, passend bij jouw lichaam.

De meest belangrijke eigenschappen van een matras zijn comfort, kwaliteit,warmte-isolatie en vochtdoorlaatbaarheid. Ook sterkte, stabiliteit en duurzaamheid zijn van groot belang voor een matras. Laat je adviseren door een slaapadviseur van Piet Klerkx voordat je een matras kiest. De beste keuze voor een matras is namelijk afhankelijk van allerlei persoonlijke factoren,zoals slaaphouding, de warmte- en vochthuishouding, je gewicht en je voorkeur voor een hard of een zacht matras.

Hiernaast worden diverse matrassen met de bijbehorende sterktes en zwaktes weergegeven.

8 tips voor de aankoop van het juiste matras

Tip 1: Kies de juiste lengte

Lengte is erg belangrijk bij het kiezen van een nieuw matras. Een matras moet ongeveer 20 centimeter langer zijn dan je eigen lengte. Piet Klerkx biedt ook extra lange bedden aan van 210 of 220 centimeter.

Tip 5: Denk aan je klachten

Heb je bijvoorbeeld last van je rug, heupen of schouders? Het juiste matras kan ervoor zorgen dat de klachten afnemen of zelfs helemaal verdwijnen.

Tip 2: Kijk naar je gewicht

Ook je gewicht is belangrijk bij het kiezen van ene nieuw matras. Als je niet veel weegt (minder dan 60 kilo), dan zal een hard matras waarschijnlijk oncomfortabel liggen. De gewichtsindicatie staat meestal aangegeven bij het matras. De Piet Klerkx slaapadviseurs kunnen ook altijd een passend advies geven.

Tip 6: Hou het luchtig

Een mens verliest gemiddeld 300 milliliter tot een halve liter vocht per nacht. Een deel verdampt en het andere deel dringt in het matras. Het is belangrijk dat een matras goed ventileert, zo wordt bacterie- en schimmelvorming voorkomen.

Tip 3: Kies ‘m niet te smal

Je postuur is belangrijk bij het kiezen van de breedte van een matras. Je moet genoeg ruimte hebben om te bewegen in je slaap. Bij Piet Klerkx vind je daarom matrassen in verschillende maten.

Tip 7: Bepaal je warmtetype

Als je het snel warm of koud hebt dan is het belangrijk om te letten op het ventilerende vermogen van het matras en het dekbed. Als je bijvoorbeeld een slecht ventilerend matras hebt en een donzen dekbed, dan kan de warme lucht nergens heen en krijg je het (te)warm.

Tip 4: Let op met allergieën

Ben je allergisch voor een bepaald materiaal of bijvoorbeeld huisstofmijt, let dan extra goed op bij het kiezen van een matras. Piet Klerkx biedt diverse bedden aan die anti-allergisch zijn en vrij zijn van schadelijke stoffen.

Tip 8: Stel je budget vast

Je wilt een goed product kopen voor de juiste prijs. Piet Klerkx heeft een uitgebreid aanbod met diverse matrassen in verschillende prijsklassen.

Persoonlijk

Slaapadvies

Niets zo belangrijk als een fijn bed met een prettig matras. Onze tip? Laat je goed adviseren! Maak hier alvast een afspraak met één van onze adviseurs, dan weet je zeker dat ze genoeg tijd voor je hebben. Vul meteen alvast een paar simpele vragen in, zodat ze de afspraak goed kunnen voorbereiden. En jij straks nog beter slaapt.

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×