Designers

trendzettend!

Bert Plantagie

De Bert Plantagie collectie bestaat uit tijdloos, begrijpelijk en betaalbaar design.

Bert Plantagie, de motor achter het merk

De geschiedenis van Bert Plantagie is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. Na de afronding van zijn studie HEAO logistiek in 1987, werkt Bert in de rolluiken- en zonweringsbranche. Hij was betrokken bij de montage, productie en de administratieve uitvoering. In 1993 neemt hij het bedrijf over en vier jaar later verkoopt hij het bedrijf weer. Tot 2000 blijft hij aan als directeur, om vervolgens een sabbatical te nemen. De rust is van korte duur: hetzelfde jaar gaat hij een nieuwe uitdaging aan en hij koopt meubelproductiebedrijf Smits Meubelen in Cuijk, een bedrijf dat al veertig jaar lang ervaring heeft in zitmeubelen.

Van oorsprong werden hier stalen meubelen gemaakt voor de zorg- en recreatiesector. Bert Plantagie gooit het roer volledig om. Hij verhuist het bedrijf naar een nieuwe locatie, vernieuwt de productie en start een geheel nieuw meubelmerk. Het nieuwe merk draagt zijn naam. De Bert Plantagie collectie bestaat uit tijdloos, begrijpelijk en betaalbaar design. Hij gaat de samenwerking aan met topontwerpers als Hans Daalder en Stefan Steenkist.

Bert Plantagie

De Bert Plantagie collectie staat bij uitstek voor mooi en toch praktisch zorgmeubilair

 


Niet alleen consumentenmarkt

Bert weet handig gebruik te maken van de aanwezige kennis en breidt uit naar de project- en hospitality markt, door een deel van de collectie met relatief kleine aanpassingen ook geschikt te maken voor zorginstellingen en kantoren. De Bert Plantagie collectie staat bij uitstek voor mooi en toch praktisch zorgmeubilair. Veel stoelen uit de design collectie zijn geschikt gemaakt voor zorgprojecten door bijvoorbeeld het frame extra te verstevigen en de naden dicht te stikken. De meubels worden ook vaak gebruikt voor bijvoorbeeld vergaderkamers, recepties en ontvangstruimtes. Naast een hoogwaardige uitstraling, zorgt het gebruik van pure materiaalsoorten als leer en hout voor een warme, vriendelijke en duurzame atmosfeer.

Het resultaat is een brede collectie met een sterke focus op kwaliteit en flexibiliteit. Alle meubels van Bert Plantagie worden in Europa op ambachtelijke wijze vervaardigd.

Je vindt de collectie van Bert Plantagie in de woonwinkels van Piet Klerkx in Waalwijk, Amersfoort, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Purmerend.

Maak je huis een plek om van te genieten

Advies, tips & trends

NIEUW: Piet's magazine

  • 80 pagina's inspiratie
  • Woontrends 2018
  • Gratis magazine t.w.v. €5,95
  • De nieuwste collectie

Wooninspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste trends

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

Nu niet het moment om inspiratie op te doen?

Ontvang om de twee weken tips, adviezen en inspiratie in je inbox

Een keer in de twee weken ontvang je een nieuwsbrief boordevol met de laatst trends, inspiratie en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen!

Schrijf je in en ben altijd als eerste op de hoogte van de aanbiedingen.

Bekijk een voorbeeld

Of doe leuke ideeën op via , of Pinterest

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×