Designers

trendzettend!

Bertjan Pot

De meeste van Pot's designs komen voort uit experimenten met nieuwe en oude materialen.

Bertjan Pot is designer voor Moooi

Bertjan Pot (1975) wint als zeventienjarige de eerste prijs tijdens de jaarlijkse kunst- en cultuurcompetitie voor jongeren De Kunstbende met een handleiding om van een paperclip een stoel te maken. Na de middelbare school gaat hij studeren aan de Design Academy Eindhoven, waar hij in 1998 afstudeert met een gebreide lamp. Na zijn studie presenteert hij zich samen met zijn studiegenoot Daniel White als het ontwerpersduo Monkey Boys. Na een aantal gezamenlijke projecten vervolgen ze toch ieder hun eigen weg.

Carbon Chair

Een jaar later komt zijn eerste knaller: samen met Marcel Wanders lanceert hij bij Moooi de Carbon Chair. Voor dit samenwerkingsproject won hij in 2005 een Elle Deco Award. Deze bijzondere stoel is nu zelfs te bewonderen in MOMA in New York. Na dit ontwerp volgen er meer, zoals de Random Light en de Non-Random Light. In 2006 won Bertjan Pot een Dutch Design Award met zijn 'slim table' en in 2011 werd hij opnieuw genomineerd met de lamp Heracluem.

Bertjan Pot

Bijna al mijn ontwerpen ontstaan uit experimenten met materialen, oud en nieuw


Experimenten

De meeste van Pot's designs komen voort uit experimenten met nieuwe en oude materialen. Experimenten beginnen vaak door een nieuwsgierigheid naar hoe dingen werken. Vanuit die ideeën kijkt Pot samen met producenten verder wat de mogelijkheden zijn om de grenzen te verleggen en echt nieuwe producten te ontwikkelen.

Bertjan: "Mijn voornaamste fascinaties zijn materialen en productieprocessen. Alles is gemaakt van materiaal en naar mijn mening is de materialisering een onvermijdelijk onderdeel dat vaak vergeten wordt bij het ontwerpproces. In het ontwerpen houd ik ervan om te spelen met computergemaakte vormgeving en industriële productiemethodes, zonder daar een computer of industriële productiemethodes bij te gebruiken. Bijna al mijn ontwerpen ontstaan uit experimenten met materialen, oud en nieuw. De manier hoe een product aanvoelt is net zo belangrijk als hoe het eruit ziet. Onlangs heb ik mijn werk geanalyseerd en ik kwam erachter dat veel projecten omschreven kunnen worden als structurele en non-structurele omhulsels."

Je vindt de collectie van Moooi in de woonwinkels van Piet Klerkx in Waalwijk, Amersfoort, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Maak je huis een plek om van te genieten

Advies, tips & trends

NIEUW: Piet's magazine

  • 80 pagina's inspiratie
  • Woontrends 2018
  • Gratis magazine t.w.v. €5,95
  • De nieuwste collectie

Wooninspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste trends

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

Nu niet het moment om inspiratie op te doen?

Ontvang om de twee weken tips, adviezen en inspiratie in je inbox

Een keer in de twee weken ontvang je een nieuwsbrief boordevol met de laatst trends, inspiratie en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen!

Schrijf je in en ben altijd als eerste op de hoogte van de aanbiedingen.

Bekijk een voorbeeld

Of doe leuke ideeën op via , of Pinterest

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×