Designers

trendzettend!

Edward van Vliet

Kenmerkend voor de ontwerpen van Edward is dat hij een meubel combineert met 2-dimensionale patronen, prints, elementen en contrasterende materialen, waardoor gelaagdheid en kleuren een grote rol spelen.

Edward van Vliet is designer voor Design on Stock

Edward van Vliet (1965) studeerde eerst aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en studeerde vervolgens in 1989 af aan de Design Academy Eindhoven. Van Vliet is gespecialiseerd in textielontwerp, meubelontwerp en verlichtingsontwerp en werkt voor diverse nationale en internationale opdrachtgevers. Hij richt zich op de hospitality industrie, kantoren en openbare ruimtes en gelukkig ook op privéwoningen.

Patronen en prints

Edward van Vliet werd bekend door zijn ontwerpen voor Moroso, Italamp, Venini en natuurlijk Design on Stock. Kenmerkend voor de ontwerpen van Edward is dat hij een meubel combineert met 2-dimensionale patronen, prints, elementen en contrasterende materialen, waardoor gelaagdheid en kleuren een grote rol spelen. In zijn werk zijn de invloeden uit het Westen, Midden-Oosten, Afrika en Azië duidelijk zichtbaar en vormen de basis voor zijn unieke designs.

Edward van Vliet

Ik houd van diepte en gelaagdheid en gebruik daarvoor verschillende stoffen, patronen en materialen. Lagen moeten met elkaar communiceren


Multidisciplinaire designstudio

Sinds 1990 heeft Edward van Vliet zijn eigen multidisciplinaire designstudio in Amsterdam: Studio Edward van Vliet (SEVV). SEVV biedt complete ontwerpoplossingen met een geheel eigen signatuur waarbij hij zich niet laat leiden door trends. De combinatie van traditioneel design, high tech en natuurlijke materialen resulteert in opvallend, creatief en decoratief topdesign. Zijn allround ontwerpen zijn o.a. te bewonderen bij Derlon in Maastricht, de Coral Lodge in Mozambique, Food & Wine bar Noooon in het WTC in Amsterdam.

Wallpaper

Van Vliet: "Ik houd van diepte en gelaagdheid en gebruik daarvoor verschillende stoffen, patronen en materialen. Lagen moeten met elkaar communiceren." Zijn liefde voor patronen zie je ook terug in zijn behangcollectie Layers. Deze verrassende collectie kenmerkt zich door zorgvuldig gekozen kleuren, driedimensionale effecten en gelaagde patronen.

Je vindt de collectie van Design on Stock in de woonwinkels van Piet Klerkx in Waalwijk, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Maak je huis een plek om van te genieten

Advies, tips & trends

NIEUW: Piet's magazine

  • 80 pagina's inspiratie
  • Woontrends 2018
  • Gratis magazine t.w.v. €5,95
  • De nieuwste collectie

Wooninspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste trends

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

Nu niet het moment om inspiratie op te doen?

Ontvang om de twee weken tips, adviezen en inspiratie in je inbox

Een keer in de twee weken ontvang je een nieuwsbrief boordevol met de laatst trends, inspiratie en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen!

Schrijf je in en ben altijd als eerste op de hoogte van de aanbiedingen.

Bekijk een voorbeeld

Of doe leuke ideeën op via , of Pinterest

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×