Designers

trendzettend!

Ernesto Gismondi

Artemide is gespecialiseerd in de productie van verlichting, ontworpen door diverse designers en architecten.

Ernesto Gismondi is oprichter van Artemide

Ernesto Gismondi (1931) is de oprichter van Artemide Group. Artemide is gespecialiseerd in de productie van verlichting, ontworpen door diverse designers en architecten. Bekende ontwerpen zijn de Tolomeo bureaulamp, ontworpen door Michele De Lucchi en Giarncarlo Fassina in 1986.

Achtergrond

Ernesto Gismondi behaalde in 1957 een graad in Aeronautical Engineering aan de Polytechnische Universiteit van Milaan, twee jaar later behaalde hij tevens een graad in Missile Engineering aan de Professional School of Engineering in Rome.

Van 1964 tot 1984 is hij universitair hoofddocent op de Polytechnische Universiteit van Milaan. Hij was de vice-president van de Association of Industrial Design (ADI) en bekleedde verschillende functies binnen de Industriële Vereniging van Lombardije (Assolombarda), Federmeccanica, Confindustria, de autonome Fair Agentschap in Milaan en bij het Ministerie van Universiteiten en Onderzoek. Hij is tevens lid van de Opleiding Wetenschappelijk Comité van Hoger Instituut voor Artistieke Industries / Industrial Design (ISIA) in Florence. In 1960 richtte hij de Artemide Group op. Inmiddels is het een van de bekendste verlichtingsmerken wereldwijd.

Ernesto Gismondi

In 2009 ontvangt hij de Ernst & Young-prijs ‘Ondernemer van het Jaar’


Prijswinnaars

Artemide heeft diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de Compasso d'Oro Award voor zijn gehele oeuvre in 1995 en de European Design Price in 1997. In 2006 won Artemide de Red Dot Design Award voor lampen, ontworpen door designer Neil Poulton en de architecten Herzog & de Meuron.In 2008 ontvangt Artemide de Ernst & Young-prijs 'Ondernemer van het Jaar' voor de categorie Innovatie. De president van de Italiaanse Republiek, benoemt hem tot 'Cavaliere del Lavoro', een Italiaanse decoratie die wordt gegeven aan belangrijke figuren in de industrie. In 2009 ontvangt hij de Ernst & Young-prijs 'Ondernemer van het Jaar' voor de categorie Communicatie.

Museumstukken

Lampen van Artemide zijn opgenomen in de permanente collectie van het Musée des Artes Décoratifs de Montreal, The Metropolitan Museum of Art in New York, het Museum of Modern Art in New York en de Galleria Nazionale d'Arte Moderna in Rome.

De collectie van Artemide is verkrijgbaar in de woonwinkels van Piet Klerkx in Waalwijk, Amersfoort, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Maak je huis een plek om van te genieten

Advies, tips & trends

NIEUW: Piet's magazine

  • 80 pagina's inspiratie
  • Woontrends 2018
  • Gratis magazine t.w.v. €5,95
  • De nieuwste collectie

Wooninspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste trends

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

Nu niet het moment om inspiratie op te doen?

Ontvang om de twee weken tips, adviezen en inspiratie in je inbox

Een keer in de twee weken ontvang je een nieuwsbrief boordevol met de laatst trends, inspiratie en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen!

Schrijf je in en ben altijd als eerste op de hoogte van de aanbiedingen.

Bekijk een voorbeeld

Of doe leuke ideeën op via , of Pinterest

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×