Designers

trendzettend!

Floris Hovers

Hoewel zijn ontwerpen volledig in Nederland worden geproduceerd, gaat zijn design wel de grens over.

Floris Hovers is designer voor Label

Na een basisopleiding bouwkunde en een opleiding reclame- en presentatietechniek vervolgde Floris Hovers zijn opleiding aan The Design Academy Eindhoven. Hier studeerde hij in 2004 af binnen de richting Atelier. Vervolgens startte Floris Hovers in 2006 zijn eigen ontwerpstudio in Raamsdonkveer. Zijn werkplaats is gevestigd in de voormalige betonfabriek van zijn opa.

Speelse ontwerpen

Hoewel zijn ontwerpen volledig in Nederland worden geproduceerd, gaat zijn design wel de grens over. Floris ontwerpt meubels, lampen en stoelen maar ook flessenbootjes en autootjes. Veel van zijn producten verraden een wat speelse en naïeve benadering. De Bottle Boat, werd in 2013 geselecteerd voor de cover van het boek 'Think Dutch'. Deze co-publicatie van Frame Publishers en Daab Media behandelt conceptuele architectuur en design in Nederland en omschrijft 456 projecten en producten die zijn ontwikkeld door de meest creatieve breinen van deze tijd.

Floris Hovers

Veel van zijn producten verraden een wat speelse en naïeve benadering


Label

Floris Hovers maakt ontwerpen voor Label, dat is opgericht door designer Gerard van den Berg. In zijn werk zoekt Floris naar de basis, de eenvoud en een evenwicht in functie en esthetiek. Vaak is aan zijn ontwerpen te zien hoe ze gemaakt zijn. Dat maakt ze transparant en tegelijkertijd spannend. Het is dan ook niet verbazend dat hij graag bij de gehele productie betrokken is. De combinatie van vakmanschap en handwerk en anderzijds de fabriek, noemt hij liefkozend 'industrieel handwerk'.

Beperkingen als uitgangspunt

"Jezelf beperking opleggen zie ik als een positief iets. Niet dat het een continue uitgangspunt is voor mijn werk, maar het maakt het volgens mij wel mogelijk om zuiver en leesbaar te ontwerpen. Dit ondervond ik tijdens het ontwerp- en maakproces van de plankserie."De plankserie bestaat uit diverse meubelen waaronder een stoel, een tafel, een bureau, een bank en kruk. Hovers legde zich bij het ontwerpen van de serie steeds een beperking op, een meubelstuk maken uit een bepaald aantal planken. Zo is het bureau samengesteld uit drie planken.

Je vind de collectie van Label in de woonwinkels van Piet Klerkx in Waalwijk, Amersfoort, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Maak je huis een plek om van te genieten

Advies, tips & trends

NIEUW: Piet's magazine

  • 80 pagina's inspiratie
  • Woontrends 2018
  • Gratis magazine t.w.v. €5,95
  • De nieuwste collectie

Wooninspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste trends

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

Nu niet het moment om inspiratie op te doen?

Ontvang om de twee weken tips, adviezen en inspiratie in je inbox

Een keer in de twee weken ontvang je een nieuwsbrief boordevol met de laatst trends, inspiratie en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen!

Schrijf je in en ben altijd als eerste op de hoogte van de aanbiedingen.

Bekijk een voorbeeld

Of doe leuke ideeën op via , of Pinterest

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×