Designers

trendzettend!

Gerard van den Berg

De ontwerpen van Gerard zijn stoer en stevig te noemen.

Gerard van den Berg is eigenaar van Label

Label is in 1991 opgericht door ontwerper Gerard van den Berg. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van hoogwaardig gestoffeerde zitmeubelen. De ontwerpen van Gerard zijn stoer en stevig te noemen. Echt, eerlijk, ruig en robuust. Dit komt niet in de laatste plaats door het gebruik van eerlijke en natuurlijke materialen.

Gerard van den Berg

Ik heb het ambacht technisch perfect leren uitoefenen


Technische kennis en artistieke creativiteit

Gerard van den Berg omschrijft zichzelf als ontdekker en levensgenieter. Hij beschikt over een scherp waarnemingsvermogen en een creatieve open mind. Gerard: "Ik heb het ambacht technisch perfect leren uitoefenen. Onder leiding van buitengewoon ervaren vakmensen heb ik leren schaven en sleutelen aan modellen, en alle mogelijke materialen en productietechnieken moeten uitproberen. Daardoor weet ik heel goed hoe mensen zitten en hoe een zitmeubel moet worden gemaakt. Mijn technische kennis vormt een wezenlijke bijdrage aan mijn artistieke creativiteit." Wie de ontwerpen van Gerard van den Berg kent, weet dat hij het niet hoeft te hebben van extraatjes en toevoegingen. Hij weet de pure vorm van de schets vast te houden in het uiteindelijke ontwerp. Zijn kennis van materialen en techniek, gecombineerd met een grenzeloze creativiteit en inzicht, resulteert in lichtvoetige ontwerpen met veel spanning en contrast.

Gerard van den Berg ontwierp voor Montis, Molteni, Wittmann en Lensvelt. Hij ontving diverse prijzen, waaronder de Kho Liang Prijs (1984), de Mobilia vernieuwingsprijs (1990), de prijs voor Binnenhuisarchitectuur (1991) en de prijs voor het beste Nederlandse meubelontwerp (1984 en 1997).

Je vindt de collectie van Label in de woonwinkels van Piet Klerkx in Waalwijk, Amersfoort, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Maak je huis een plek om van te genieten

Advies, tips & trends

NIEUW: Piet's magazine

  • 80 pagina's inspiratie
  • Woontrends 2018
  • Gratis magazine t.w.v. €5,95
  • De nieuwste collectie

Wooninspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste trends

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

Nu niet het moment om inspiratie op te doen?

Ontvang om de twee weken tips, adviezen en inspiratie in je inbox

Een keer in de twee weken ontvang je een nieuwsbrief boordevol met de laatst trends, inspiratie en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen!

Schrijf je in en ben altijd als eerste op de hoogte van de aanbiedingen.

Bekijk een voorbeeld

Of doe leuke ideeën op via , of Pinterest

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×