Designers

trendzettend!

Jens Ekornes

In 1971 wordt de eerste Stressless fauteuil geïntroduceerd en in 2000 is het succes van de Stressless zo groot dat een nieuwe fabriek wordt gebouwd om de productie aan te kunnen.

Jens Ekornes is grondlegger van Stressless

De geschiedenis van de J.E. Ekornes fabriek gaat terug tot 1934, toen zij werd opgericht door Jens Ekornes. Hij maakt in eerste instantie veringen voor meubels en matrassen. Al snel begint ook de productie van de matrassen zelf. Andere matrassen dan men gewend is; het worden matrassen die aan de binnenkant zijn voorzien van een groot aantal springveren. Dit is de eerste in een rij nieuwe producten.

In 1946 vertrekt Jens Ekornes naar de Verenigde Staten om bij een matrassenfabriek in de leer te gaan. Hij keert terug naar Noorwegen met machines om de productie te verbeteren en hij neemt een Amerikaanse deskundige mee die de Noorse werknemers moet begeleiden bij het gebruik van de machines. De productie van slaapbanken en bedbanken is begonnen. Een paar jaar later wordt hier de productie van schuimrubber aan toegevoegd.

Jens Ekornes

In 2008 wint de Stressless Jazz het ‘Label voor Goed Ontwerp’


Eerste collectie woonkamermeubilair

In 1966 brengt Ekornes de eerste collectie woonkamermeubilair op de markt, in 1971 wordt de eerste Stressless fauteuil geïntroduceerd en in 2000 is het succes van de Stressless zo groot dat een nieuwe fabriek wordt gebouwd om de productie aan te kunnen. Inmiddels is de capaciteit opgelopen tot maar liefst 1.000 fauteuils per dag! De opening van de nieuwe fabriek heeft vervolgens nog tot 2004 op zich laten wachten maar heeft een capaciteit van 2.000 fauteuils per dag.

In 2008 wint de Stressless Jazz het 'Label voor Goed Ontwerp'. Het 'Label voor Goed Ontwerp' wordt toegekend aan Noorse ondernemingen die samenwerken met ontwerpers om vernieuwende producten van hoge kwaliteit te ontwikkelen.

Op 22 juni 2008 overlijdt voormalig directeur Jens Petter Ekornes na een lang ziekbed. Een jaar later viert Ekornes zijn 75-jarig bestaan.

Je vindt de collectie van Stressless in alle woonwinkels van Piet Klerkx.

Maak je huis een plek om van te genieten

Advies, tips & trends

NIEUW: Piet's magazine

  • 80 pagina's inspiratie
  • Woontrends 2018
  • Gratis magazine t.w.v. €5,95
  • De nieuwste collectie

Wooninspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste trends

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

Nu niet het moment om inspiratie op te doen?

Ontvang om de twee weken tips, adviezen en inspiratie in je inbox

Een keer in de twee weken ontvang je een nieuwsbrief boordevol met de laatst trends, inspiratie en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen!

Schrijf je in en ben altijd als eerste op de hoogte van de aanbiedingen.

Bekijk een voorbeeld

Of doe leuke ideeën op via , of Pinterest

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×