Designers

trendzettend!

Maarten Baas

Met zijn afstudeercollectie in 2002 wordt hij meteen wereldberoemd; een serie verbrande meubelen met de naam Smoke, welke nog steeds in de collectie van Moooi is opgenomen.

Maarten Baas is designer voor Moooi

De ontwerpen van Maarten Baas (1978) houden het midden tussen kunst en design. Hij begint in 1996 aan zijn opleiding aan de Design Academy Eindhoven, waar al tijdens zijn studie een eerste ontwerp in productie wordt genomen, de kandelaar Knuckle. Met zijn afstudeercollectie in 2002 wordt hij meteen wereldberoemd; een serie verbrande meubelen met de naam Smoke, welke nog steeds in de collectie van Moooi is opgenomen.

Maarten Baas

De ontwerpen van Maarten Baas (1978) houden het midden tussen kunst en design


Smoke

Hierna gaat het hard met Maarten Baas. In 2004 opent hij een expositie in Galerie Moss in New York waar 25 designklassiekers worden tentoongesteld. Na Smoke volgen meer spraakmakende projecten. Met Clay zijn alle ogen op hem gericht op de Salon del Mobile in Milaan in 2006. De meubelen uit de Clay serie hebben een metalen skelet en zijn gemaakt van industriële klei. Speciaal voor het Mendini Restaurant in het Groninger Museum ontwierp Maarten Baas een aantal nieuwe modellen Clay meubelen. Alle stukken zijn met de hand gemaakt in de studio van Maarten Baas. Vanwege de handmatige productiemethode zijn alle modellen uniek. Een aantal Clay meubelen is gebruikt in uitzendingen van Zomergasten in 2013. Naast meubelen ontwerpt hij ook uurwerken, waaronder de Zuiderzeeklok voor het Zuiderzeemuseum.

Musea

Baas wordt in 2009 uitgeroepen tot ontwerper van het jaar door Design Miami. Maarten wil zoveel mogelijk onafhankelijk zijn en veel van zijn werk is al opgenomen in diverse museumcollecties in binnen-en buitenland.

Sinds 2005 is Maarten de samenwerking aangegaan met Bas den Herder, die verantwoordelijk is voor de productie en ontwikkeling van zijn ontwerpen. De oprichting van Baas & den Herder maakt het voor Maarten mogelijk zich volledig te richten op zijn ambitieuze projecten.

Je vindt de collectie van Moooi in de woonwinkels van Piet Klerkx in Waalwijk, Amersfoort, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Maak je huis een plek om van te genieten

Advies, tips & trends

NIEUW: Piet's magazine

  • 80 pagina's inspiratie
  • Woontrends 2018
  • Gratis magazine t.w.v. €5,95
  • De nieuwste collectie

Wooninspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste trends

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

Nu niet het moment om inspiratie op te doen?

Ontvang om de twee weken tips, adviezen en inspiratie in je inbox

Een keer in de twee weken ontvang je een nieuwsbrief boordevol met de laatst trends, inspiratie en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen!

Schrijf je in en ben altijd als eerste op de hoogte van de aanbiedingen.

Bekijk een voorbeeld

Of doe leuke ideeën op via , of Pinterest

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×