Designers

trendzettend!

Marcel Wanders

Zijn doorbraak komt in 1996 met het ontwerp van de Knotted Chair, een stoeltje dat volledig gemaakt is van versterkt touw.

Marcel Wanders is designer voor Moooi

De ontwerper Marcel Wanders (1963) studeerde in Eindhoven, Maastricht en Hasselt. Uiteindelijk studeert hij cum laude af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Zijn doorbraak komt in 1996 met het ontwerp van de Knotted Chair, een stoeltje dat volledig gemaakt is van versterkt touw.

Van Wanders Wonders naar Moooi

Vier jaar later richt Marcel samen met Casper Vissers zijn eigen interieurlabel op: Wanders Wonders. Casper is de commerciële man van de twee, terwijl het accent bij Marcel uiteraard ligt bij het gevoel voor design. Het blijkt een goede combinatie en Wanders Wonders wordt omgedoopt tot Moooi.

Naast de ontwerpen van Marcel Wanders heeft het merk Moooi ook vele nationale én internationale ontwerpers aangetrokken: Edward van Vliet, Maarten Baas, Bertjan Pot en Jasper Morrison zorgen samen voor een oogverblindende collectie.

Marcel Wanders

Moooi meubelen, accessoires en lampen zijn stuk voor stuk eyecatchers


Prijzen en musea

In 2002 wordt Wanders door het Amerikaanse Businessweek opgenomen in de lijst van '50 Stars of Europe'. In 2005 wint hij de Elle Decoration International Award voor het ontwerp van de Carbon Chair. In 2006 wint hij de prijs voor Designer of the Year 2006 én de Elle Decoration International Design Awards.Inmiddels is werk van Wanders te bezichtigen in het Museum of Modern Art in New York, in het Victoria and Albert Museum in Londen, en -iets dichterbij huis- het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Centraal Museum in Utrecht.

De collectie van Moooi is het beste te omschrijven als innovatieve, humoristische en altijd briljante ontwerpen die in ieder interieur de aandacht naar zich toe te trekken. De Moooi meubelen, accessoires en lampen zijn stuk voor stuk eyecatchers. Marcel Wanders is verantwoordelijk voor de kenmerkende uitstraling van de Moooi meubelen en accessoires en voor vele succesnummers uit de collectie.

Je vindt de collectie van Moooi in de woonwinkels van Piet Klerkx in Waalwijk, Amersfoort, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Maak je huis een plek om van te genieten

Advies, tips & trends

NIEUW: Piet's magazine

  • 80 pagina's inspiratie
  • Woontrends 2018
  • Gratis magazine t.w.v. €5,95
  • De nieuwste collectie

Wooninspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste trends

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

Nu niet het moment om inspiratie op te doen?

Ontvang om de twee weken tips, adviezen en inspiratie in je inbox

Een keer in de twee weken ontvang je een nieuwsbrief boordevol met de laatst trends, inspiratie en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen!

Schrijf je in en ben altijd als eerste op de hoogte van de aanbiedingen.

Bekijk een voorbeeld

Of doe leuke ideeën op via , of Pinterest

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×