Designers

trendzettend!

Marike Andeweg

De Nederlandse ontwerpster Marike Andeweg zoekt bij haar ontwerpen altijd naar de grenzen tussen esthetiek, functionaliteit en materiaaleigenschappen.

Marike Andeweg is designer voor Design on Stock

De Nederlandse ontwerpster Marike Andeweg zoekt bij haar ontwerpen altijd naar de grenzen tussen esthetiek, functionaliteit en materiaaleigenschappen. Ze wordt geïnspireerd door de uitdaging om een puur, eenvoudig product te creëren. Voor Design on Stock ontwierp ze onder andere de bank Heelz. Marike geniet enorm van de samenwerking met Design on Stock, waar zij gelijkgestemde passievolle vakmensen ontmoet, die haar op hun beurt stimuleren en inspireren in haar creativiteit. Als ontwerper voelt zij zich helemaal thuis bij de denkwijze van Design on Stock: helder en puur.

Heelz, de eerste kussenbank van Design on Stock

Bank Heelz van Marike Andeweg is de eerste kussenbank in de collectie van Design on Stock. De bank heeft een nonchalante uitstraling, en een stevige zit. Heelz biedt veel zitruimte, terwijl de bank weinig ruimte in de breedte inneemt door haar slanke armleuningen. Opvallend detail zijn de eigenwijze 'stilettohakken' als poten en de ritssluiting die als detail in de zijkant is verwerkt. Marike over het succesvolle ontwerp Heelz: 'Heelz moest voor mij vooral een verrassend en tijdloos karakter krijgen. Een bank die zelfverzekerd en tegelijkertijd ingetogen is.'

Marike Andeweg

Marike heeft maar liefst vier iF Design Awards gewonnen in de afgelopen vijf jaar

 

NotOnlyWhite

Naast de succesvolle meubels die Marike ontwerpt, brengt zij met haar eigen label NotOnlyWhite, flexibele producten voor de woon- en projectmarkt. Bij deze ontwerpen maakt zij gebruik van haar kennis als sanitair ontwerper en de feedback van haar klanten door de jaren heen. Hierbij let zij in het bijzonder op de verschillende behoeftes voor sanitair die ontstaan naar aanleiding van de beschikbare ruimte en toepassing. Marike heeft maar liefst vier iF Design Awards gewonnen in de afgelopen vijf jaar. In 2005 en in 2007 ontving ze de prijs voor maar liefst drie van haar sanitaircollecties. In 2008 won ze de Golden Germain Designprice. In 2011 won zij weer de iF Design Award voor haar Blend fontein collectie. De Blend fontein werd tevens genomineerd voor de Germain Design Award 2012.

Je vindt de collectie van Design on Stock in de woonwinkels van Piet Klerkx in Waalwijk, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Maak je huis een plek om van te genieten

Advies, tips & trends

NIEUW: Piet's magazine

  • 80 pagina's inspiratie
  • Woontrends 2018
  • Gratis magazine t.w.v. €5,95
  • De nieuwste collectie

Wooninspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste trends

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

Nu niet het moment om inspiratie op te doen?

Ontvang om de twee weken tips, adviezen en inspiratie in je inbox

Een keer in de twee weken ontvang je een nieuwsbrief boordevol met de laatst trends, inspiratie en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen!

Schrijf je in en ben altijd als eerste op de hoogte van de aanbiedingen.

Bekijk een voorbeeld

Of doe leuke ideeën op via , of Pinterest

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×