Designers

trendzettend!

Martin Haksteen

Het is geen toeval dat Martin al zo'n 20 jaar betrokken is bij Harvink als belangrijkste meubelontwerper.

Martin Haksteen is designer voor Harvink

Martin Haksteen studeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Hij werkt als product designer voor verschillende bedrijven, waaronder Harvink. Martin Haksteen: "In beginsel ben ik echt een industrieel ontwerper. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom ik niet stop na een serie schetsen en modelletjes, maar ik de ontwikkeling van een product begeleid tot het productierijp is."Het is geen toeval dat Martin al zo'n 20 jaar betrokken is bij Harvink als belangrijkste meubelontwerper. Zijn voorkeur gaat uit naar langdurige samenwerking in plaats van losse opdrachten. "Ik vind het interessant om een groot deel van een collectie te ontwerpen van de eerste schets, tot de laatste schroef."De zitmeubelen van Harvink hebben als belangrijkste kenmerk het frame aan de buitenkant en de kussens met afritsbare hoezen. Dat maakt de constructie zichtbaar. Aan Martin de uitdaging om steeds weer een nieuwe en stijlvolle variatie te ontwerpen die zich onderscheidt van de rest van de collectie.

Nuchter

Martin noemt zijn atelier zijn 'werkhok', waarmee hij meteen zijn nuchtere aard en bescheiden karakter schetst. "Ik zie mezelf niet als kunstenaar, ik ben industrieel ontwerper en dat is een ambachtelijk vak waar vooral ook veel technische kennis bij komt kijken. Het schetsboek om nachtelijke inspiratie in op te tekenen, ligt allang niet meer op het nachtkastje."

Martin Haksteen

Ik vind het interessant om een groot deel van een collectie te ontwerpen van de eerste schets, tot de laatste schroef


Technisch inzicht

Zijn nuchterheid en technisch inzicht werden al duidelijk bij het door hem gekozen afstudeerproject voor de Design Academy Eindhoven, het ontwerpen van een nieuwe centrale verwarmingsketel. "Ik vind die technische kant leuk. Bij zo'n project gaat het niet alleen om een mooie buitenkant maar je moet ook weten hoe het binnenwerk werkt en wat je daar wel en niet aan kunt aanpassen. De combinatie van technisch inzicht, ontwerpen en de werking van het systeem, maken het vak zo interessant."

Babykamers

Na zijn studie, begon Martin Haksteen bij Vroomshoop Meubelen, waar hij 7 jaar werkte en slaap- en babykamers ontwierp. Later deed hij kennis op bij een ontwerpbureau. "Dat was nog geen modern design maar wel een prima leerschool." Martin heeft ontworpen voor o.a. Luimers en Wiggers, Norma, Pullmann, Bree's new World.

Eerste ontwerper Harvink

Tegenwoordig is Martin alweer 20 jaar vaste ontwerper voor Harvink. "Het is fijn om op deze manier mijn steentje bij te dragen, door mensen te begeleiden en aan het werk te houden in een prachtig vak!" Haksteen won de Nederlandse Furniture Design Prize in 1988 en hij won ook de 'Merket for good Design' prijs in Noorwegen in 1999.

Je vindt de collectie van Harvink in de woonwinkels van Piet Klerkx in Waalwijk, Amersfoort, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Maak je huis een plek om van te genieten

Advies, tips & trends

NIEUW: Piet's magazine

  • 80 pagina's inspiratie
  • Woontrends 2018
  • Gratis magazine t.w.v. €5,95
  • De nieuwste collectie

Wooninspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste trends

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

Nu niet het moment om inspiratie op te doen?

Ontvang om de twee weken tips, adviezen en inspiratie in je inbox

Een keer in de twee weken ontvang je een nieuwsbrief boordevol met de laatst trends, inspiratie en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen!

Schrijf je in en ben altijd als eerste op de hoogte van de aanbiedingen.

Bekijk een voorbeeld

Of doe leuke ideeën op via , of Pinterest

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×