Designers

trendzettend!

Richard Hutten

Hutten is bekend om wat hij 'No sign of design' meubilair noemt. Hij ontwerpt functionele meubelen in een humoristische stijl.

Richard Hutten is designer voor Moooi

Richard Hutten (1967) ging naar de Design Academy Eindhoven, en studeerde hier in 1991 af. Zijn afstudeerproject was een tafelconcept; een object dat bestaat uit verscheidene tafels, die door hun ontwerp geschikt zijn voor verschillende functies. Zoals de barkruk die bestaat uit twee op elkaar geplaatste tafels.

In 1991 begint Hutten zijn eigen ontwerpstudio in Rotterdam en vanaf dat moment is hij betrokken bij ontwerpbureau Droog Design. Richard is één van de afgevaardigden van het zogenaamde 'Dutch Design': Nederlands ontwerp, dat in het buitenland bekendstaat om zijn eigenwijsheid en kritische houding tegenover status.

Richard Hutten

Het werk van Hutten is inmiddels in diverse musea te bezichtigen


No sign of design

Hutten is bekend om wat hij 'No sign of design' meubilair noemt. Hij ontwerpt functionele meubelen in een humoristische stijl. Huttens populairste ontwerp is de 'domoor'; een eigenwijze mok met twee extreem grote oren. De mok ziet er niet alleen leuk uit, in praktijk bleek de drinkbeker heel geschikt voor kleine kinderen en mensen met een handicap. Er zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren van de domoor verkocht.Een ander functioneel en humoristisch ontwerp: Sexy Relaxy, een speelse fauteuil, die wat de vormgeving betreft doet denken aan een paar gespreide benen. Hij liet zich dan ook inspireren door de beroemde ondervragingsscène in de film Basic Instinct.

Bijzondere projecten

Huttens ontwerpen zijn gebruikt voor het interieur van het Delano Hotel in Miami en het Mondrian Hotel in Los Angeles, beiden projecten van Philippe Starck. Hutten verzorgde het interieur van kamer 307 van het beroemde pop-up Love Hotel in Tokio. In 2009 ontwierp Hutten voor TNT een postzegel ter gelegenheid van de 75ste Boekenweek.

Het werk van Hutten is inmiddels in diverse musea te bezichtigen: het Stedelijk Museum Amsterdam, The Museum of Modern Art (MoMA), Vitra Design Museum en The San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA).

Je vindt de collectie van Moooi in de woonwinkels van Piet Klerkx in Waalwijk, Amersfoort, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Maak je huis een plek om van te genieten

Advies, tips & trends

NIEUW: Piet's magazine

  • 80 pagina's inspiratie
  • Woontrends 2018
  • Gratis magazine t.w.v. €5,95
  • De nieuwste collectie

Wooninspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste trends

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

Nu niet het moment om inspiratie op te doen?

Ontvang om de twee weken tips, adviezen en inspiratie in je inbox

Een keer in de twee weken ontvang je een nieuwsbrief boordevol met de laatst trends, inspiratie en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen!

Schrijf je in en ben altijd als eerste op de hoogte van de aanbiedingen.

Bekijk een voorbeeld

Of doe leuke ideeën op via , of Pinterest

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×