Designers

trendzettend!

Roderick Vos

Kenmerkend voor Roderick Vos is zijn bijzondere manier van ontwerpen. Nadat hij een globale schets heeft gemaakt, gaat hij meteen over op de ware grootte van het ontwerp voor het eerste prototype.

Roderick Vos is designer voor Design on Stock

Roderick Vos (1965) studeerde in Eindhoven aan de Design Academy. Na zijn studie vertrok hij naar Duitsland, waar hij werkervaring opdeed bij Ingo Maurer. Hij verlegde zijn grenzen nog verder toen hij naar Tokyo vertrok om bij Kenji Ekuan te gaan werken. Vervolgens richtte hij in Indonesië een eigen ontwerpbureau op om tenslotte weer naar Nederland terug te keren. Hier ging hij aan de slag voor woonwarenhuis Maupertuus in Groningen.Sinds 2004 werkt hij vanuit Den Bosch samen met zijn vrouw Claire Teeuwen, die ook vormgever is. Hij heeft zich volledig toegelegd op productvormgeving.

Roderick Vos

Natuurlijk kom ik uiteindelijk wel met een gedetailleerde werktekening. Maar die maak ik pas als het product klaar is.


Van schets naar prototype op ware grootte

Roderick Vos werkt in opdracht van diverse binnenlandse en buitenlandse bedrijven, waaronder Design on Stock. Kenmerkend voor Roderick Vos is zijn bijzondere manier van ontwerpen. Nadat hij een globale schets heeft gemaakt, gaat hij meteen over op de ware grootte van het ontwerp voor het eerste prototype. Volgens Vos ligt deze werkwijze ten grondslag aan de typische ambachtelijke uitstraling die zijn ontwerpen hebben. Tijdens het ontwerpproces, komt hij letterlijk in aanraking met de gebruikte materialen, de aspecten van materiaalbehandeling, design en productie. "Natuurlijk kom ik uiteindelijk wel met een gedetailleerde werktekening. Maar die maak ik pas als het product klaar is." De kracht van Vos' design is de toegankelijkheid voor een groter publiek, zonder daarbij zijn eigen handtekening uit het oog te verliezen. Voor Design on Stock ontwierp Roderick Vos o.a. de zitbanken Blizz en Hopper en de Bloq-serie: design zit- en hoekbanken, poefs en fauteuils.

Je vindt de collectie van Design on Stock in de woonwinkels van Piet Klerkx in Waalwijk, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Maak je huis een plek om van te genieten

Advies, tips & trends

NIEUW: Piet's magazine

  • 80 pagina's inspiratie
  • Woontrends 2018
  • Gratis magazine t.w.v. €5,95
  • De nieuwste collectie

Wooninspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste trends

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

Nu niet het moment om inspiratie op te doen?

Ontvang om de twee weken tips, adviezen en inspiratie in je inbox

Een keer in de twee weken ontvang je een nieuwsbrief boordevol met de laatst trends, inspiratie en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen!

Schrijf je in en ben altijd als eerste op de hoogte van de aanbiedingen.

Bekijk een voorbeeld

Of doe leuke ideeën op via , of Pinterest

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×