Designers

trendzettend!

Rolf Benz

Rolf Benz is er in geslaagd als designmerk voor luxe banken een belangrijke plaats in te nemen in de internationale top van de meubelindustrie.

Rolf Benz is oprichter van Rolf Benz

Rolf Benz is geboren op 13 september 1933 in Nagold, Duitsland. Hij deed de opleiding stoffeerder en studeerde in 1951 af. Vanaf dat moment gaat hij werken in de stoffeerderij van zijn oom, waar hij verantwoordelijk is voor de productie en distributie. In 1964 richt hij BMP (Benz Meubel Programma's) op, een bedrijf dat zich volledig richt op de productie van gestoffeerde meubels. In 1993 neemt hij het bedrijf van de oudste meubelfabrikant van Duitsland, Walter Knoll, over.

Rolf Benz

Heldere vormen en slanke lijnen domineren de nieuwe ontwerpen

 

Hoogstaande kwaliteit

Inmiddels heeft Rolf Benz al jaren designers in dienst die aan de hoogstaande kwaliteitseisen van zijn ontwerpen kunnen voldoen. De collectie van Rolf Benz omvat onder meer banken, fauteuils, stoelen, salon- en eetkamertafels en eetkamerstoelen. Wereldberoemd is de schitterende 7800 eetkamerstoel.

Rolf Benz is er in geslaagd als designmerk voor luxe banken een belangrijke plaats in te nemen in de internationale top van de meubelindustrie. Ter gelegenheid van de 40e verjaardag wordt in 2004 het model Dono gepresenteerd: strak, licht, en zakelijk, het lijkt in de woonruimte te zweven. Dono wordt wellicht de meest succesvolle bank van het decennium. De modellen Vero, Plura en Mio volgen en vertegenwoordigen luchtige luxe in plaats van massieve status. Heldere vormen en slanke lijnen domineren de nieuwe ontwerpen. Elk meubelstuk van Rolf Benz heeft een ontwikkelingsproces van negen maanden tot twee jaar doorgemaakt voordat het uiteindelijk op de belangrijke meubelbeurzen, de IMM in Keulen of bij de Salone del Mobile in Milaan wordt gepresenteerd.

Je vindt de collectie van Rolf Benz in de woonwinkels van Piet Klerkx in Amersfoort, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Purmerend.

Maak je huis een plek om van te genieten

Advies, tips & trends

NIEUW: Piet's magazine

  • 80 pagina's inspiratie
  • Woontrends 2018
  • Gratis magazine t.w.v. €5,95
  • De nieuwste collectie

Wooninspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste trends

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

Nu niet het moment om inspiratie op te doen?

Ontvang om de twee weken tips, adviezen en inspiratie in je inbox

Een keer in de twee weken ontvang je een nieuwsbrief boordevol met de laatst trends, inspiratie en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen!

Schrijf je in en ben altijd als eerste op de hoogte van de aanbiedingen.

Bekijk een voorbeeld

Of doe leuke ideeën op via , of Pinterest

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×