Designers

trendzettend!

Stefan Steenkist

Stefan Steenkist laat zich tijdens het ontwerpproces leiden door de toekomst. Zijn uitdaging ligt bij het ontwerpen van meubelen, die hij het 'antiek van de toekomst' noemt.

Stefan Steenkist is designer voor Bert Plantagie

Stefan Steenkist studeerde in 1994 cum laude af aan de afdeling Mens & Wonen aan de Design Academy Eindhoven. Direct na zijn studie ging hij aan de slag als vormgever van meubelen en exposeerde hij vrij werk in Milaan en Amsterdam. Dat bleef niet onopgemerkt; zijn ontwerpen werden daarna gepresenteerd op diverse Europese beurzen, waardoor hij de aandacht trok van verschillende bedrijven. Hij maakte een vliegende start en in 1997 werden zijn eerste meubeldesigns in productie genomen door Meubelindustrie Gelderland.

Stefan Steenkist ontwerpt stoelen, zitbanken, een beddencollectie, opbergmeubelen en interieur accessoires. Voor de interieur accessoires reist hij naar Azië, waar hij zich laat inspireren voor ontwerpen op de Westerse markt.

Stefan Steenkist

Zijn uitdaging ligt bij het ontwerpen van meubelen, die hij het 'antiek van de toekomst' noemt

Stoelen van Stefan Steenkist

Stefan Steenkist ontwerpt het liefst stoelen en voor Bert Plantagie ontwierp hij een serie zitmeubelen. Stefan: "Het is een moeilijk ding om te ontwerpen, een stoel is heel driedimensionaal maar moet wel functioneel, sterk en ergonomisch comfortabel zijn. En natuurlijk een mooi sieraad zijn in het hart van het huis, waar volop geleefd wordt."

Meubels die de toekomst overleven

Stefan Steenkist laat zich tijdens het ontwerpproces leiden door de toekomst. Zijn uitdaging ligt bij het ontwerpen van meubelen, die hij het 'antiek van de toekomst' noemt. Tijdloze modellen die de consument aanspreken en die in productie genomen worden. Zijn ontwerpen kenmerken zich door de emotie die in zijn ontwerpen ligt: functionaliteit en emotie gaan hand in hand bij zijn producten.

Voor Bert Plantagie ontwierp Stefan Steenkist o.a. de succesvolle zitmeubelseries de Clark, Jones en Amie, de modellen Speed, Pose Groove en Vogue. Elk jaar ontwikkelt Stefan Steenkist met Bert Plantagie verschillende collecties zoals de recentere ontwerpen van de Duo en de Tango, de Blake, de Joni en de zitbank Adore.

Je vindt de collectie van Bert Plantagie in de woonwinkels van Piet Klerkx in Waalwijk, Amersfoort, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Purmerend.

Maak je huis een plek om van te genieten

Advies, tips & trends

NIEUW: Piet's magazine

  • 80 pagina's inspiratie
  • Woontrends 2018
  • Gratis magazine t.w.v. €5,95
  • De nieuwste collectie

Wooninspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste trends

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

Nu niet het moment om inspiratie op te doen?

Ontvang om de twee weken tips, adviezen en inspiratie in je inbox

Een keer in de twee weken ontvang je een nieuwsbrief boordevol met de laatst trends, inspiratie en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen!

Schrijf je in en ben altijd als eerste op de hoogte van de aanbiedingen.

Bekijk een voorbeeld

Of doe leuke ideeën op via , of Pinterest

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×