Designers

trendzettend!

Studio Job

Studio Job creëert gewaagde producten op de grens van design en kunst.

Job Smeets en Nynke Tynagel zijn de designers van Studio Job

Studio Job is opgericht in 1998 door Job Smeets, in 2000 gaat hij samenwerken met Nynke Tynagel. Job Smeets studeerde 3D Design aan de Design Academy Eindhoven en Nynke Tynagel studeerde aan dezelfde academie en bekwaamde zich later bij Anthon Beeke in grafisch ontwerp.

It runs in the family

Job Smeets werd geboren in het Belgische Hamont-Achel en groeide op in Nederlands-Limburg. Tynagel komt uit het Brabantse Bergeijk. Dit levert hen in de pers vaak de omschrijving van Belgisch-Nederlands duo op. Samen zijn ze verantwoordelijk voor hun monumentale, niet-eenduidige ontwerpen waarmee ze een controversiële positie bekleden. Bij beiden zit het ontwerpen in de familie. De opa van Job Smeets was industrieel vormgever en ontwierp bijvoorbeeld de chipszak en de doordrukstrip voor pillen. De vader van Nynke was artdirector en haar moeder ontwierp dessins.

Studio Job

Nynke en Job vormen een creatief duo dat een zeer gedisciplineerd leven leidt


Extremen en contrasten

Designers wordt gevraagd om oplossingen te vinden, Studio Job stelt vooral vragen. Ze zijn altijd op zoek naar iconen in de vormgeving. Hun werk betitel je niet snel als 'mooi'. Ze zoeken naar extremen en contrasten in hun werk en maken taboes bespreekbaar. Ze schuwen een discussie dan ook niet. Brons, koper, porselein, ingelegd hout: de materialen worden zorgvuldig gekozen en perfect afgewerkt. Voor hun werk putten ze uit de geschiedenis: folklore en handnijverheid, modernisme, popart, de middeleeuwen, Arts & Crafts, je ziet het allemaal terug in hun werk. Nynke en Job vormen een creatief duo dat een zeer gedisciplineerd leven leidt.

Studio Job creëert gewaagde producten op de grens van design en kunst. Zelf beschrijven zij hun werk als een mix van Albert Speer en Donald Duck. Hun opdrachtgevers zijn musea, architecten en bedrijven.

Van Antwerpen naar Amsterdam

Studio Job was jarenlang gevestigd in Antwerpen. Nynke: "In Antwerpen leefden we vooral met z'n tweeën. Na jaren van relatieve afzondering willen we meer tijd hebben voor onze vrienden in Amsterdam." Job: "We zijn destijds naar het buitenland vertrokken om onze onafhankelijkheid te bewaken: los van stijl, los van politiek, los van Nederland. Niemandsland België paste op dat moment bij ons verzet. Tien jaar later is dat veranderd. Ons zelfvertrouwen is gegroeid, de behoefte op anderen te reageren is afgenomen."De ontwerpen van Studio Job zijn te bezichtigen in musea over de hele wereld. Voor Moooi ontwierpen zij o.a. de Paper Collection; een serie meubels vervaardigd van papier en de Gothic Chair.

Je vindt de collectie van Moooi in de woonwinkels van Piet Klerkx in Waalwijk, Amersfoort, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Maak je huis een plek om van te genieten

Advies, tips & trends

NIEUW: Piet's magazine

  • 80 pagina's inspiratie
  • Woontrends 2018
  • Gratis magazine t.w.v. €5,95
  • De nieuwste collectie

Wooninspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste trends

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

Nu niet het moment om inspiratie op te doen?

Ontvang om de twee weken tips, adviezen en inspiratie in je inbox

Een keer in de twee weken ontvang je een nieuwsbrief boordevol met de laatst trends, inspiratie en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen!

Schrijf je in en ben altijd als eerste op de hoogte van de aanbiedingen.

Bekijk een voorbeeld

Of doe leuke ideeën op via , of Pinterest

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×