Designers

trendzettend!

Tom Dissel

Hij experimenteert met materialen door ermee te werken, het te plooien en te vouwen.

Tom Dissel ontwerpt voor Label

Tom Dissel (1985) is de jonge hond die Label is komen versterken. Zijn grootste talent is misschien wel dat hij out of the box kan denken en zo met zeer vernieuwende ontwerpen komt. Hij experimenteert met materialen door ermee te werken, het te plooien en te vouwen. Er komt dan ook geen computer aan het ontwerpproces te pas. Hij studeerde in 2011 af aan de Design Academy in Eindhoven met Inside Out. Inside Out is een innovatief ontwerp, waarbij het leer van de stoel om het frame heen is gevouwen. "Door het leer om het frame te vouwen en te stikken worden de natuurlijke vormen en plooien van het leer benadrukt en is zowel de binnen- als buitenkant van dit mooie materiaal zichtbaar." Tom won de Elle Decoration Award met dit bijzondere ontwerp.

Tom Dissel

Tom Dissel (1985) is de jonge hond die Label is komen versterken


Tassen

Naast meubels, ontwerpt Tom Dissel ook tassen voor Label onder de naam Base-X. Eén van de tassen draagt de naam Elephant en met enige fantasie is deze vorm in de tas te herkennen en niet alleen vanwege zijn formaat. De tas Elephant, gemaakt van Yak leer, is sterk en stoer met alle natuurlijke kenmerken. Het leer is zeer duurzaam en uiterst karaktervol. Door de neutrale afwerking en het open karakter van het leer, zijn alle natuurlijke kenmerken van de huid, zoals plooien, insectenbeten, krassen en littekens zichtbaar.Dezelfde 'vouwtechniek' is terug te zien in het speelse ontwerp van een lederen kruk die Tom in samenwerking met Ferry Meewisse maakte. Het ontwerp is zichtbaar geïnspireerd op een drinkpakje.

Je vindt de collectie van Label in de woonwinkels van Piet Klerkx in Waalwijk, Amersfoort, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Maak je huis een plek om van te genieten

Advies, tips & trends

NIEUW: Piet's magazine

  • 80 pagina's inspiratie
  • Woontrends 2018
  • Gratis magazine t.w.v. €5,95
  • De nieuwste collectie

Wooninspiratie

Blijf op de hoogte van de laatste trends

  • Gratis Interieuradvies

Laat je inspireren

En plan een afspraak voor een gratis kleur- en interieuradvies

  • Inclusief stijl impressie tekening
  • Afspraak ook mogelijk bij u thuis

Heb je verbouw- of verhuisplannen of zin in een nieuw interieur? Wil je weten hoe je dat ene designmeubel waar je al zo lang van droomt, in harmonie brengt met de rest van je interieur? De interieuradviseurs van Piet Klerkx helpen je graag om van je huis een écht thuis te maken. Maak een afspraak voor een GRATIS persoonlijk kleur- en interieuradvies t.w.v. €75,-. En laat je verrassen en inspireren!

Nu niet het moment om inspiratie op te doen?

Ontvang om de twee weken tips, adviezen en inspiratie in je inbox

Een keer in de twee weken ontvang je een nieuwsbrief boordevol met de laatst trends, inspiratie en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen!

Schrijf je in en ben altijd als eerste op de hoogte van de aanbiedingen.

Bekijk een voorbeeld

Of doe leuke ideeën op via , of Pinterest

back to top
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×