10 x de natuur in huis

De lente is in zicht en de afgelopen weken hebben we al even mogen proeven aan het nieuwe seizoen. Last van lentekriebels heb ik dan ook zeker maar dat heb ik door de botanische woontrend eigenlijk al maanden last van.

 

Wat dit jaar absoluut niet in huis mag ontbreken, zijn planten. En dan heb ik het niet over één of twee, maar een hele verzameling. We kunnen niet meer heen om de Urban Jungle trend: je huis vol zetten met groen, heel veel groen. Van palmen, varens en cactussen tot aan plantenprintjes verwerkt in woonaccessoires, als print op textiel en voor aan de muur, als kek behangetje bijvoorbeeld.

Hangplanten
Planten hoef je tegenwoordig niet op de tafel te zetten. Hang ze eens op. Wellicht ken je de macramé plantenhangers van touw nog wel. Die zijn weer helemaal hot dit jaar. Op Pinterest en woonblogs vind je veel voorbeelden van hoe je ze zelf gemakkelijk kunt maken. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer voorbeelden van hangende planten. Fijn ook: ideaal voor als je klein woont want het neemt niet veel ruimte in.

Biologieposters
Heb je nou écht geen groene vingers, dan kun je altijd nog kiezen voor oude biologieposters. Vaak tik je ze nog op de kop op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Hang er een aantal naast elkaar. Een tip: gebruik eens geen lijst maar hang ze aan een houten broekhanger die je weer met een spijker aan de muur bevestigt. 

Palmbomenbehang
Toch wel een van mijn favorieten: een behang met palmbomenprint. Je kunt kiezen tussen een subtiele print die iets meer abstract oogt, maar ook eentje waar je overduidelijk palmbomen in ziet. Lente in huis? De tropen zul je bedoelen! Naast palmbomen kun je ook kiezen voor behang met andere grote planten en bloemen erop. Net zo leuk. 

Terrariums
De cactussen en vetplanten vliegen ons om de oren. Een leuke manier om deze in je huis te verwerken, is ze in een terrarium zetten. Tegenwoordig heb je hele leuke met geometrische vormen (ook hangend!). Een pronkkast om je plantjes eens extra uit te lichten.

Planten XXL
Wil je het helemaal over the top doen, kies er dan voor om enorme planten in huis te zetten. Zo’n palm staat natuurlijk prachtig in een mooie grote pot voor in de zithoek. Of wat dacht je van een enorme cactus, zoals in mijn huis pronkt.

Beeld gevonden via: 

1. Modern Macrame. 2.Bloesem Blog. 3. Vibeke Design. 4. Apartment Therapy. 5. House and Garden. 6. Camille Styles. 7. Etsy. 8. Apartment Therapy. 9. From Moon to Moon. 10. Architectural Digest.

 

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLANDHoe kan ik je helpen?