Ben je op zoek naar een nieuwe badkamer?

De zoektocht naar een nieuwe badkamer of een badkamer renovatie is niet altijd even gemakkelijk. Onze badkamer adviseurs denken graag met je mee over de indeling, materialen en (technische) weetjes van jouw nieuwe droombadkamer. Daarom is het belangrijk om vooraf een stappenplan te maken:

 1. Bepaal je budget
 2. Maak een wensenlijst
 3. Bepaal de badkamerindeling of wat er mogelijk is
 4. Doe inspiratie op 
 5. Aarzel niet voor een badkamer adviesgesprek 
 6. Op tijd bestellen
 7. Regel een aannemer
 8. Geniet van je badkamer

Stap 1: Bepaal je budget

Het is belangrijk om vooraf een budget te bepalen, dit helpt bij het maken van de keuzes. Hierdoor krijg je namelijk een beter idee van de mogelijkheden voor jouw badkamer en voorkom je teleurstellingen. Een badkamer kan namelijk ontzettend variëren in prijs, maar je zal merken dat er voor ieder budget altijd passende opties zijn.

Stap 2: Maak een wensenlijst

Een van de leukste stappen in het ontwerpen van jouw droombadkamer! Wat wil je dat de badkamer uitstraalt? Welke stijl zie je graag terug in de ruimte? Laat je fantasie de vrije loop, maar bedenk ook goed wat je nodig hebt in jouw badkamer. Van het bad, de douche, de wasbak(ken) tot aan waar je stopcontacten wilt plaatsen, waar je handdoekhaakjes wilt hangen en hoeveel opbergruimte je denkt nodig te gaan hebben; nu en in de toekomst.

Stap 3: Onderzoek welke indeling mogelijk is voor je badkamer

Allereerst is het belangrijk om de ruimte goed op te meten. Zo bepaal je welke afmetingen de nieuwe badkamermeubels moeten hebben. Hierdoor krijg je een beter beeld over de mogelijkheden die de ruimte jou biedt. Ga je bijvoorbeeld voor een douche én bad, of een combinatie hiervan? Kies je voor een dubbele wasbak met een ruim meubel of een compacter formaat? Waar in de ruimte past het toilet het best? Houdt hierbij voldoende ruimte voor aanvullende badkameraccessoires en decoratie over. Tip: Werk je visie uit op papier inclusief afmetingen, dit is erg behulpzaam bij het vormen van een concreet idee en geeft zicht op andere opties!

Stap 4: Neem je tijd om inspiratie op te doen

Inspiratie vind je overal om je heen. Op Social Media zijn er eindeloze foto’s en video’s te bekijken die jou verder kunnen helpen bij het ontwerpen van de badkamer. Loop je liever rond in een tastbare omgeving, waar je de kleuren en materialen beter in kunt nemen? Laat je dan inspireren bij Piet Klerkx door onze vernieuwde keuken- en badkamer showroom van meer dan 2000 vierkante meter.

Verschillende badkamerstijlen

Bij de zoektocht naar een nieuwe badkamer komt er veel op je af. Het is belangrijk om goed na te denken over de badkamerstijl die bij jou past. De stijl bepaalt de sfeer in je badkamer. Je kunt gaan voor een specifieke stijl, zoals de Scandinavische stijl, maar je kunt er ook voor kiezen om badkamerstijlen met elkaar te combineren voor een uniek effect.

Houd je van strak en overzichtelijk? Dan passen de badkamerstijlen modern en klassiek perfect bij jou. Stijlvolle strakke meubels en sanitair zie je terug bij deze stijl. Vind je donkere kleuren en een stoere look wat? Dan kom je uit op een industriële badkamer met ruwe materialen zoals beton of hout. Over hout gesproken, dat zie je veel terug bij een moderne badkamer. Deze zijn stijlvol en tijdloos door de natuurlijke materialen en kleuren die gebruikt worden. 

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar kies vooral wat bij jou (en in de ruimte) past. Voor inspiratie neem dan een kijkje op onze badkamercollectie.

Stap 5: Aarzel niet voor een badkamer adviesgesprek

Het is nuttig om een adviesgesprek bij ons in te plannen. Dit kan jou helpen om de badkamer wensen en behoeften te vertalen naar een droombadkamer. Een expert zal luisteren naar jouw ideeën en deze omzetten naar een ontwerp dat past bij jouw smaak en budget.

2D of 3D ontwerp van jouw badkamer

Weet je nog helemaal niet hoe jouw droombadkamer eruit moet komen te zien? Of wil je hier graag hulp bij? Dat kan, wij hebben hier dé oplossing voor. Tijdens een adviesgesprek kan een specialist gratis een 2D of 3D ontwerp maken van jouw badkamer. Een 3D-tekening geeft een realistisch beeld van de nieuwe badkamer. Je kunt dan door middel van de visuele weergave zien hoe alle elementen in de badkamer samenkomen. Je hebt dan een duidelijk beeld van hoe de ruimte eruitziet met de producten, verlichting en kleuren.

Wil je daarna nog wat veranderen? Geen probleem, dit kunnen wij aanpassen. Op deze manier minimaliseer je fouten en kun je potentiële problemen voorkomen voordat je de badkamer installeert. Je kunt ook zelf een poging wagen om zelf een gratis 3D tekening te maken met onze handige online tool. Kies je ruimte, voeg elementen en accessoires toe en bekijk het ontwerp daarna via verschillende invalshoeken in 3D. Vul het formulier in om de 3D badkamerplanner te starten.

Stap 6: Bestel alles op tijd

Als je precies hebt bepaald hoe jouw badkamer er uit ziet en je klaar bent om alles aan te schaffen, is het tijd om alles te bestellen. De levertijd van sommige artikelen kan variëren van enkele dagen of weken tot soms maanden, dus bestel op tijd! Ook als je een startperiode hebt afgesproken met een aannemer of andere bedrijven, is het belangrijk dat alles op tijd geleverd is. Daarnaast is het ook handig om al jouw badkamertegels in één keer te bestellen. Soms kunnen kleuren van verschillende ladingen namelijk afwijken van elkaar. 

Stap 7: Regel op tijd een aannemer

Als je alles hebt bepaald, wil je natuurlijk niets liever dan direct aan de slag gaan! Daarom is het belangrijk om op tijd een aannemer te kiezen en met diegene af te stemmen wanneer jouw project van start kan gaan. Specialisten kunnen soms erg druk zijn, daarom kan je het beste vroeg starten met informeren en inplannen. Bij Piet Klerkx kan jouw badkamer binnen 6 weken na aankoop gemonteerd door échte specialisten. Zo weet je zeker dat je badkamer goed wordt geïnstalleerd door mensen met de juiste kennis. Maak een afspraak of kom langs in één van onze showrooms waar de  verkoopadviseurs je graag vrijblijvend helpen bij het maken van keuzes uit tegels, kranen, een meubel en meer. Geniet van alle voordelen:

 • Installatie door specialisten
 • Kwaliteit gegarandeerd
 • Ruim 60 jaar kennis en ervaring

Enthousiast geworden over een 2D of 3D ontwerp?

Word je al enthousiast om jouw droombadkamer te ontwerpen tijdens een adviesgesprek? Plan dan nu eenvoudig online een afspraak in bij Piet Klerkx of vraag een gratis keuken- en badkamermagazine aan voor meer inspiratie. Onze specialisten bieden graag advies om jouw droombadkamer samen te stellen met jouw voorkeuren en wensen!

Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten