Lekker knus de koude maanden in: 4 interieurtips voor een geborgen interieur

Terwijl het buiten steeds kouder wordt, is het najaar hét moment om binnen optimaal te genieten. De dekens mogen weer uit de kast, de gordijnen gaan vroeger dicht en de kaarsen gezellig aan. Maar hoe creëer je nu zo’n warme en geborgen sfeer? Wij geven vier interieurtips.

In samenwerking met VTWonen

Interieurtip 1: Zacht en comfortabel

Zachte aaibare stoffen zorgen direct voor een warme en gezellige sfeer. Een poef in teddystof of een velvet bank? Daar wil je direct met een goed boek in weg kruipen om er voorlopig niet meer van af te komen als het buiten met bakken uit de hemel valt. Ook gordijnen in rijke stoffen als velours geven een knusse uitstraling. Net als eetstoelen van bouclé. En dan urenlang tafelen met vrienden… ja graag!

Interieurtip 2: Patroontje hier, patroontje daar

Patronen zijn een belangrijk element voor een knus interieur. Door patronen toe te voegen wordt de woonkamer direct minder kil en strak, én het geeft de ruimte karakter. Patronen kunnen op allerlei manieren terugkomen: van behang tot tapijt. Liever een minder rigoureuze aanpak? Kussen met een patroon of accessoires (zoals een lampenkap) kunnen ook echte eyecatchers zijn en nét dat beetje geborgenheid geven die de kamer nodig heeft.

Interieurtip 3: Niet te strak

Een strak en modern interieur kan ontzettend mooi zijn. Maar hoe creëer je hier warmte en geborgenheid in? Simpel. Voeg organische vormen toe, Steeds vaker zien we banken en stoelen in rondere vormen en ook tafels zijn allang niet meer alleen maar rechthoekig. Houd je het liever klein? Kies dan voor accessoires als kandelaars en vazen met organische vormen. Kleine moeite, groots effect.

Interieurtip 4: Haal buiten naar binnen

Ten slotte wordt warmte uiteraard gecreëerd met de juiste kleuren. Zachte aardetinten zorgen voor een rustige, maar knusse sfeer. Mosgroen, bruin, taupe, antraciet: voor een cozy woon- of slaapkamer halen we het hele bos aan kleuren in huis.

Van een huis naar een thuis

Een woning waar je je écht geborgen en thuis voelt dit najaar: Piet Klerkx heeft al meer dan negentig jaar liefde voor wonen en weet van elk interieur een warme, fijne plek te maken. Met de allernieuwste collecties is oktober dé maand om wooninspiratie op te doen. Kom je er niet uit? Onze interieuradviseurs in de Piet Klerkx winkels helpen je graag verder. Maak een afspraak of kom langs.

Bronvermelding: VTWonen

Antwoord op al je woonvragen

Van je huis een thuis maken, daar helpen we graag bij. Of je nu op zoek bent naar een bank, tafel, fauteuil, kast of een compleet interieur: onze adviseurs staan voor je klaar met professioneel advies op maat.

Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten