8 x hout op de muur

Supermooi in huis is natuurlijk een mooie, robuuste houten vloer. Maar heb je er ooit wel eens aan gedacht om de vloer juist op de muur te doen? Of nog mooier: de vloer laten doorlopen tot aan de muur voor een extra ruimtelijk effect in een interieur. Ik verzamelde een aantal voorbeelden om te smullen!

Verticaal vloertje leggen
Laatst schoot ik een binnenkijker in een huis waarbij de bewoner door het hele huis een gietvloer had gelegd, maar toch de warmte van een houten vloer miste. Hij plaatste dus op de muur een houten vloer wat hem zeer gemakkelijk af ging: het is namelijk nét een vloertje leggen, maar dan verticaal in plaats van horizontaal. En dat deed mij zelf ook denken; waarom ook niet?

Zelf thuis aan de slag!
Hout op de muur kun je in elke ruimte in huis doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van in de bad- of slaapkamer. Of kies voor deze laatste bijvoorbeeld om het hout te plaatsen achter het bed als hoofdbord. Je kunt een hele muur van hout maken, maar net zo leuk, al dan niet leuker, is om voor een houten accent op de muur kiezen. Achter de televisie bijvoorbeeld een mooie verticale wand van de grond tot aan plafond (lijkt de ruimte ook optisch hoger), of dus als hoofdbord van je bed. Mijn favoriet is (sloop)hout op de muur welke niet strak gelegd is, maar juist verspringt en enig reliëf heeft. Prachtig!

Na het zien van onderstaande beelden denk ik de volgende keer extra goed na of ik een houten vloertje op de grond leg of niet.. 

Beeld gevonden via:

1. Home Dzine. 2. Harper & Sandilands. 3.Pop Furniture. 4.Houzz. 5. Remodelista. 6. The Ultra Linx. 7. Homedit. 8. Frenchy Fancy.

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLAND