8 x palmbomen in huis

Met een aantal tropische dagen achter ons is het ook niet zo gek dat ik met deze post kom. Want dat je de tropen gemakkelijk naar je eigen huis kunt halen, vertelde ik onlangs al in één van mijn blogs. Waar mijn hart sneller van gaat kloppen, zijn palmbomen. Het liefst échte palmbomen en ook zo groot mogelijk voor in huis. Maar als je het iets meer subtiel wilt aanpakken, dan kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor accessoires in palmboomvorm of print én behang.

Helaas zijn wij Hollanders niet gezegend met palmbomen in en rondom ons huis. De bewoners in de Britse badplaats Brighton hebben, door de warme luchtstroom, maar mazzel, want hier groeien wél palmbomen. Toch kun je als Nederlander ook genieten van een beetje tropen in huis. Te beginnen met een behangetje mét palmbomen print, geheel in de botanische trend van nu. En ja, behang kan ook gewoon weer, dus waar wacht je nog op?

Meterslange palmboom
Heeft je huis een hoog plafond, denk er dan eens aan om te kiezen voor een palmboom in de woonkamer als pronkstuk. Ikzelf heb een bloesemboom thuis maar zo’n palm voegt, door de mooie diepgroene kleur en bruine stam, toch iets extra’s toe aan je interieur. Supermooi bijvoorbeeld in combinatie met cognackleurige meubelstukken en de kleuren okergeel, petrol en koperoranje. Heb je een minimalistisch zwart-wit interieur? Dan staat hier een palm prachtig in een matzwarte bloempot.

Iets subtieler: accessoires!
Ben je niet gezegend met een hoog plafond en een groot budget (want eerlijk is eerlijk: een palmboom in huis kan wat kosten) dan kun je ook in de weer met accessoires. Mooi voorbeelden zijn kussens met palmbomenprint, een palmbomen beeld, een vaas met palmprint of kies voor een coole lijst met palmboom als print. Ook ideaal als je niet zo van kleur houdt; je kunt de print ook zwart-wit doen en aan de muur plakken met washi-tape.

Daarom deze week mijn ode aan palmbomen in huis. Enjoy

Beeld gevonden via:

1. Fine Little Day. 2. Bethany Lintz. 3. Domaine Home. 4. Ethnic Chic. 5. Better Decorating Bible. 6. The March Collective. 7. Journelles.  8. House to Home

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLANDHoe kan ik je helpen?