8 x prachtig teal in huis

Ik hoopte dat ik het voorlopig niet hoefde te zeggen maar het lijkt erop alsof we écht afscheid moeten nemen van de zomer. Dat betekent niet meer urenlang bakken op mijn dakterras, terrasjes pakken en chillen in het park. Maar de herfst is ook zo gek nog niet. Dan kun je weer je interieur veranderen. Met een ander kleurtje bijvoorbeeld.

Lekker knus
Hoewel ik met stip een zomermens ben, vind ik de herfst ook hartstikke knus. Dan breken de maanden vol bankhangmomentjes en etentjes thuis weer aan. Heerlijk vind ik dat. Maar ook je huis herfstproof maken is een leuke bezigheid voor de gure maanden in het verschiet. Verf je muurtje eens in een andere kleur. 

Flinke dosis glamour
Vorig jaar was het dé kleur van 2014 en dat is ook niet zo gek: teal is prachtig voor in huis en ideaal te combineren met heel veel andere tinten. Ik vind het de perfecte tint voor het najaar. Het straalt een flinke dosis glamour als je het mixt met bijvoorbeeld goud en koper (prachtige combi!), het geeft warmte aan je interieur met de combinatie met okergeel (zucht..), het geeft iets fris aan je ruimte als je ’t mixt met neontinten (leuk voor in de kinderkamer bijvoorbeeld) en is heerlijk sereen voor in de slaapkamer met spierwitte accenten. Maar teal in combi met bijvoorbeeld denimblauw (of andere blauwtinten) is ook mooi. En verrek, op mijn slaapkamer pronkt een bed van denim dus ik denk dat ik er binnenkort maar de pot verf bij pak. Ook mooi: verf je muurtje eens voor de helft!

Perfecte match met cognackleurige meubelstukken
Mijn ultieme favoriet om te combineren met teal zijn cognackleurige meubelstukken. Denk maar aan een muur van teal met ervoor een vintage kabinetje, een leren bank of een fauteuil gescoord in de kringloopwinkel. Maak het hoekje af met een sprekende plant en klaar ben je. En fijn ook: als het weer zonnig wordt, dan verf je je muurtje toch gewoon weer in een andere, frisse kleur?

Enjoy

Beeld gevonden via:

1. My Domaine. 2. Tealdresser. 3. The Glamorous Housewife. 4. Dust Jacket. 5. Apartment Therapy. 6. House and Gardens. 7. Mad About The House. 8. Essenziale.

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLAND