8 x pronken met beton in huis

Waar menig interieurhart sneller van gaat kloppen, merk ik steeds maar weer na elke post op mijn blog: beton in huis. Van betonnen open haarden en muren tot aan betonnen vloeren én keukens. Veel mensen zullen denken dat beton in huis je ruimte juist kil en onpersoonlijk maakt, maar daar blijkt helemaal niets van waar. Met de juiste combinaties maak je beton in huis juist warm en gezellig.

Mix beton met warme tinten
Het geheim zit ‘m in de aankleding. In de zithoek kun je een betonnen open haard, een betonnen vloer of betonnen muren goed combineren met een kleurrijk kleed (mijn favoriet blijft een kelim). Kies voor warme tinten als bruin, rood of okergeel, zet naast de haard een rieten mand voor alle houtblokken (niets zo mooi als een échte haard toch) en kies voor een stoffen bank of ga juist voor een cognac leren bank. Nét zo mooi zijn neutrale tinten (zoals de tint ‘greige’ waar je eerder over kon lezen op de blog van Piet Klerkx) in combinatie met warme materialen als grove breisels en schapenvachtjes.

Je eigen hammam
Als je een betonnen badkamer hebt, kun je juist werken met een houten ladder als handdoekenrek. Neutrale tinten kunnen ook voor enige warmte zorgen: kies voor beige- en grijstinten gecombineerd met roomwit en werk met rieten accessoires en Marokkaanse tegels. En zo gaat je badkamer steeds meer op een hammam lijken!

Robuuste broodplanken & planten
Mijn ultieme favoriet is de betonnen keuken met als pronkstuk een aanrecht van beton. Prachtig in combinatie met houten keukenkastjes, maar je kunt er ook voor kiezen om je keuken volledig in het beton te doen voor een extra stoere touch. Enige warmte breng je dan aan door het gebruik van houten broodplanken (mooi is een verzameling van robuuste kaasplanken), (kruiden)plantjes (zet bijvoorbeeld je verzameling op het aanrecht in een houten kratje), theedoeken (nog zo’n zwak van mij), een gekleurde muur (op beeld 6 is een zachte groentint te zien) en natuurlijk mooi servies (een tip: kies eens poedertinten als oudroze). Ook hier kun je werken met kleuraccenten zoals gitzwart, koper en goud (deze drie tinten zijn mooi als je ze verwerkt in de verlichting). En vooruit dan maar: een mooi langwerpig en kleurrijk vloerkleed om het helemaal af te maken.

Deze week dus een ode aan beton in huis vol met inspiratiebeelden. Enjoy! 

Beeld gevonden via:

1. Design Milk. 2. French by Design. 3. Stylizimo. 4. The Design Chaser. 5. Stoff & Still. 6. VT Wonen. 7. Mommo Design. 8. Onbekend. 

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLAND



Hoe kan ik je helpen?