8 x rotan in huis

Met een tripje Bali in het verschiet, zit ik al volop met mijn bol in de tropen. Ik ga namelijk twee maanden op pad met een fancy stopover in het wederom tropische Singapore. Mijn hoofd zit dus bomvol zon, zee, strand, palmbomen en zwoele zomeravonden. Daarom deze week een post over rotan in huis. Want ja, ook al heb je geen tripje Azië op de planning, de tropen kun je ook gemakkelijk zelf in huis halen...

Trend voor globetrotters
Dat rotan in en rondom het huis weer gezien mag worden, maakt de Wanderlust woontrend waar ik eerder over schreef wel bekend. Dit heerlijke stijltje (mijn favoriet als ik het mag zeggen!) is voor iedereen met een liefde voor reizen én die graag ook items verzamelt op een van de vele reizen: veel weelderige planten, uitgesproken kleuren, palmbomen en flamingo’s. Rotan mag echter niet ontbreken binnen deze trend en ook als je geen trip naar Bali op de planning hebt, is het zeker goed te doen voor in huis.

Golden oldie
Rotan dankt zijn naam aan de rotanpalm, ook wel Calamus Rotang genoemd en komt in huis vaak terug in buitenmeubels. In de jaren 60 en 70 was het een hit voor in huis (ken je die geweldige rotan pauwenstoel nog uit de jaren 70?!). Erna werd het vooral als ‘ouderwets’ bestempeld. Tot nu; rotan is weer terug van weggeweest. Niet alleen verwerkt als stoel maar ook als hanglamp doet rotan het erg goed. Omdat het een neutrale kleur heeft, past rotan eigenlijk altijd wel in huis.

Van alle markten thuis
Ook rotan in huis? Mix en match het met uitgesproken kleuren of houd het juist rustig met mooie aardetinten. Wil je toch iets meer sjeu in je rotan stoel? Dan verf of spuit je ‘m toch gewoon in een contrasterend kleurtje? Kussen erop en een lekker schapenvachtje voor de iets frissere zomeravonden en klaar ben je.

Tja, rotan is zo gek nog niet.. 

Beeld gevonden via:

1. HK Living. 2. VT Wonen. 3. Hannah Blackmore Photography. 4. Enter My Attic. 5. Domaine Home. 6. Stadshem. 7. HK Living. 8. Design Sponge.

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLANDHoe kan ik je helpen?