8 x smullen van okergoud in huis

We kunnen er niet meer om heen; okergoud is waar het volgend jaar allemaal om draait. En stiekem ben ik hier heel erg blij mee. Want geen mooiere en warmere kleur bestaat er voor een heerlijk winters interieur. In de koude maanden geeft het net dat beetje extra warmte in huis, maar voor het voorjaar kun je ‘m lekker fris combineren met bijvoorbeeld pasteltinten.

Niet alleen voor luxepaardjes
Ik blijf het maar zeggen: Nederlandse huishoudens mogen best wel iets meer glamour bevatten. Een leuk glimmertje in huis wat je interieur net even dat tikje extra geeft. Koper was al best heftig voor velen, maar o zo goed te combineren met een zwart-wit interieur, een huis vol pasteltinten of juist in een appartement vol met primaire kleuren. Koper kan gewoon altijd en laat dat nou ook net het geval hebben met goud. Wordt goud net zo populair als koper? Ik denk van wel, zeker als je het mixt met okergeel en okergoud krijgt!

Ultiem herfstgevoel
Okergeel was al een van mijn favoriete kleuren, zowel in huis als in mijn kledingkast. Het is een vrolijke kleur die me aan de herfst doet denken. Het geeft me namelijk het gevoel in een bos te lopen waarin de bomen okergele blaadjes hebben. Okergeel is dan ook de ideale kleur om je huis een najaarssfeer te geven. Gemixed met goud wordt het nét even wat anders. Ik ben nu al helemaal weg van deze kleur.

Kies je favoriete mix
Okergoud is supermooi met poedertinten maar als je dat iets te mierzoet vindt, dan is de mix met bruin- en beigetinten prachtig. En verrek, met die andere kleur van het jaar (marsala) is het ook een perfecte match. Mijn favoriet is de combinatie met een donkerbruine tint, gitzwart met een aantal gouden woonaccessoires. Ja, het kan zomaar ineens zijn dat ik binnenkort een muurtje okergoud verf maar net zo mooi is okergoud verwerkt in meubelstukken en woonaccessoires zoals kussens, plaids vazen.

Deze week dus een post vol met okergoud. Enjoy

Beeld gevonden via:

1. Flexa. 2. The Socialite Family. 3. House to Home. 4. Sarah Coombs. 5. Flexa. 6. House and Garden. 7. Flickr. 8. Flexa.

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLAND