8 x stoere stalen raampartijen

Steeds vaker zie ik het: stoere stalen raampartijen in huis. Het geeft je interieur direct meer sjeu, vind ik. Het geeft een prachtig accent in spierwitte interieurs, het geeft iets moderns aan een landelijke inrichting en het geeft juist iets stoers aan een klassiek huis. Kortom, met stalen raampartijen kun je alle kanten op.

Ruimtes van elkaar scheiden
Dat ik een groot voorstander ben van een industriële touch in huis, is wel duidelijk als je foto’s hebt gezien van mijn stulpje. Boven mijn eethoek hangen authentieke fabriekslampen en in mijn woonkamer pronkt een verweerde lockerkast. Juist door deze rauwe imperfectie maakt het een cool item voor in huis. Net zo industrieel maar iets meer gelikt qua uiterlijk zijn dan ook stalen raampartijen. Vaak niet eens gebruikt als échte ramen, maar meer als afscheiding van twee ruimtes in huis (een roomdivider, dus), vaak in combinatie met een deur (want energiebesparend om ruimtes af te sluiten van elkaar natuurlijk).

Industrieel wonen in de Pijp
Ik stond voor het eerst oog in oog met dé stalen raampartijen tijdens een binnenkijker in de Amsterdamse Pijp waar de bewoners niet alleen deze pronkstukken aan de voorkant van het pand hadden, maar ook middenin het pand als afscheidingswand tussen de woonkamer en de twee slaapkamers. En omdat het ging om deuren mét ramen bleef het woongedeelte heerlijk licht zodat er geen zonlicht verloren ging.

Ook mooi: in de badkamer!
Nét zo mooi (en stiekem droom ik van zo’n badkamer) zijn stalen raampartij in de badkamer, als afscheiding tussen de douche en de rest van de badkamer. Of maak een douchecabine van staal. Om te smullen! 

Om je net zo enthousiast te maken als ik, heb ik ook deze week weer veel inspiratiebeeld gevonden om bij weg te dromen. Enjoy! 

Beeld gevonden via:

1. Sels. 2. Interior Junkie. 3. Heidi Lerkenfeldt. 4. Still Inspiration. 5. ELLE Decoration UK. 6. Apartment Therapy. 7. My Domaine. 8. Design Library

Elisah Jacobs is freelance lifestyle journalist, fotograaf en eigenaar van de blog InteriorJunkie. Daarnaast geeft ze interieuradvies en doet ze regelmatig de styling van huizen. Voor Piet Klerkx houdt ze wekelijks een inspiratieblog bij. 

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLANDHoe kan ik je helpen?