Elisa, online marketeer

Binnenkijken in Claires gewaagde keuken en woonkamer inrichting

Vandaag gluren we in het huis van een collega. Claire (39) woont ruim 7 jaar samen met haar vriend en twee katten in Hedel. Ze hebben een twee-onder-een-kapwoning en besloten een jaar geleden om het huis te verbouwen. Het werd tijd om de keuken, bijkeuken en woonkamer op te frissen! 

Thuiskomen betekent voor Claire lekker jezelf zijn, tot rust komen en gezelligheid met vrienden en familie. Met deze instelling is ze op pad gegaan richting de volgende woonwinkels: Mandemakers, Brugman en natuurlijk Piet Klerkx!

Een keuken met spannende kleuren

Claire:“Ik ben dol op de kleur groen. Groen geeft mij rust. Wanneer ik thuis kom, heb ik behoefte aan rust. Daarom heb ik besloten dat de muur in de keuken groen wordt! Natuurlijk heb je verschillende tinten groen. De keuze is reuze! Samen met mijn nichtje heb ik gekeken naar verschillende groene kleurstalen. De groene kleur die ik heb gekozen is vrij fel! Als aanvulling zochten we naar een warme steunkleur voor een sfeervolle uitstraling. Hierbij is de keuze gevallen op geel. Deze kleurencombinatie, groen en geel, zijn niet de standaard kleuren die normaliter gekozen worden. Dit maakt het ontzettend spannend wanneer alles bij elkaar komt. Nadat de kleuren bekend zijn, hebben we een bijpassend keuken uitgezocht bij Mandemakers.” 

Meubels in de keuken

“De keuken bestaat uit rechte hoeken. Om de strakheid te doorbreken wilden we ronde vormen verwerken in het interieur. Het maakt de look-and-feel een stuk zachter. Dus hebben we besloten om een ronde tafel in de keuken plaatsen. Met deze gedachte zijn we naar Piet Klerkx gegaan. We werden op slag verliefd op het tafelblad van Piet’s Huiscollectie eetkamertafel Join. Het tafelblad is geschaafd en past ontzettend goed bij de vloer. De eettafel hebben we zelf samengesteld. De zwarte poten hebben een stoer effect en is een knipoog naar de zwarte lijsten in de keuken en de deur richting de gang. Ook in de keuken willen we de gele tinten doorvoeren en hebben gekozen voor twee gele stoelen en drie grijze stoelen. Het zijn hippe stoelen en ze zitten heerlijk! Ook waren ze qua prijs leuk! We hebben voor een duurdere tafel gekozen en dan kun je qua prijs spelen en voor goedkopere eetkamerstoelen gaan. Je kunt het zo duur maken als je wilt!”

Woonkamer

“Waar nu de woonkamer zit, stond voorheen de keuken en visa versa. De bank is van XOOON. Deze hadden we al staan en toevallig hebben we die ook bij Piet Klerkx gekocht een aantal jaren geleden. Vanwege de logge bank wilden we de woonkamer speelser maken door het gebruik van interieur met ronde vormen. Ik kreeg van een stylist in de winkel tips door naar vormen, textuur en materiaal te kijken. De tips heb ik doorgevoerd in het behang en de bijzettafels. Het doet wat, want mensen worden getriggerd!”

Het organisch vloerkleed

“Om de look-and-feel af te maken, zochten we naar een vloerkleed. We zagen bij binnenkomst een bruingele vloerkleed in een organische vorm. Toen we de kleurstalen bekeken zagen we deze gele kleur (280). Dit is het! Het leuke van het vloerkleed is, dat je kunt kiezen hoe de vorm uit komt. Dus dat de uitstulping links of rechts ligt. Helaas werd het verkeerde kleed bezorgd. Dit kan gebeuren en werd gelukkig allemaal keurig opgelost. Binnen drie weken is het opnieuw besteld en geleverd. Ik werd goed op de hoogte gebracht en het was fijn dat het snel geleverd werd. Toen het vloerkleed er eenmaal lag, was het perfect! Het maakt het echt af!”

Hoe omschrijf je je woonstijl?

“Van kennissen, vrienden en buren die langs zijn gekomen krijgen we te horen dat we lef hebben met onze interieur keuzes die we hebben gemaakt. We krijgen altijd de opmerking: ”Oh dit zou ik niet durven, maar wat is dit mooi!” Ik ben zelfs door mijn beste vriendin gevraagd om haar mee te helpen met haar inrichting, omdat ik het ‘lef’ heb om out-of-the-box te denken.

Verder hebben we een paar woontrends gekozen zoals de visgraat vloer. We hebben tegels in plaats van een PVC vloer, maar dat beseft niemand! Dit verkopen ze ook bij Piet Klerkx. Daarnaast hebben we bewust gekozen voor een grote zwarte deur tot aan het plafond en om de overige kozijnen niet zwart te maken. We willen graag een tijdloze stijl. Dit is perfect en kan naar mijn mening zo in een tijdschrift! Kies voor tijdloos en wat je zelf mooi vindt, dan kun je er het langst van genieten.”
 

"Wist je dat Claire eigenlijk niet van koken houdt?"


“Mijn favoriete plek in het huis is de keuken geworden. Door deze keuken zijn wij, vooral mijn vriend, aan het bakken geslagen. Het is een beetje de omgekeerde wereld bij ons. We nodigen graag mensen uit en als we aan het koken zijn, zitten zij aan de eettafel. Degene die aan het koken is, krijgt alles mee en zo ontstaat er een culinaire gezelligheid in de keuken.”

 

Shop the look!

Wil je deze look ook creëren? Dit zijn de favoriete woonartikelen van Claire: 

  • Ronde tafel: Huiscollectie eetkamertafel Join
  • Eetkamerstoelen Huiscollectie eetkamerstoelen Portland S
  • Gele kleed: Karpet Picco
  • Bank XOOON

Vaak kun je deze meubelen naar eigen wensen samenstellen!

 

Interieuradvies bij Piet Klerkx

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van je meubelen?. Onze interieurstylisten helpen je graag verder met het ontdekken van jouw gewenste stijl en interieur. Iedere adviseur heeft zijn eigen specialiteit, zodat je altijd wordt geholpen door iemand die jou echt begrijpt. Zo kunnen we je helpen met interieuradvies, keuken- en badkameradvies of slaapadvies. Ervaar het zelf!

Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten