WOW eindeloze inspiratie onder één dak ! Ontdek alle activiteiten en acties >>

WOW eindeloze inspiratie onder één dak ! Ontdek alle activiteiten en acties >>

Elisa, online marketeer

Binnenkijken in de warme, sfeervolle semi-bungalow van Wilma

Neem wooninspiratie op door binnen te kijken in andermans woning. Vaak kom je hierdoor op creatieve en vernieuwende woonideeën om je eigen huis in te richten. Of dit je woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer of je hele huis is. Hoe fijn is het om via 'binnenkijken bij' geïnspireerd te worden op het gebied van wonen?

Wij nemen je mee naar Berghem. Wilma is samen met haar man recentelijk verhuisd. Ze zijn van een karakteristiek boerderij naar een semi-bungalow gegaan. Maar ze hebben geen idee wat ze met ‘de witte, vierkante blokkendoos’ moeten. Hiervoor schakelde zij onze interieurstyliste Tessa in. Benieuwd welk interieuradvies Tessa ze geeft?

Vertel eens iets over jezelf

Ik ben Wilma en ik woon hier samen mijn man Mari. Voorheen woonden we samen met onze twee dochters en mijn ouders. Dit was in een groot, karakteristiek huis met een flink stuk grond. Mijn ouders woonden in het achterhuis. Onze dochters zijn het huis uit en mijn ouders zijn overleden. Dit was hét moment om een zoektocht te starten naar een kleiner huis met minder grond. We vonden een semi-bungalow, dat levensloopbestendig is zoals dat dan heet.

De semi-bungalow is vrij nieuw en minimalistisch ingericht: witte muren, lange grijze tegelvloeren en ruimtes dat in ‘vierkante blokken’ is verdeeld. Dit is ook het probleem! Wij vinden shoppen verschrikkelijk en meubelboulevards afstruinen is niet aan ons besteed. Vandaar dat we een professionele interieurstyliste inschakelde bij Piet Klerkx Waalwijk voor interieuradvies. We maakten een afspraak met Tessa.
 

“Van een karakteristiek huis naar een witte, vierkante blokkendoos. Help, wat nu?” 


Aangekomen bij Piet Klerkx Waalwijk melden we ons netjes aan bij de balie. Tessa ontving ons hartelijk en er was direct een klik! Ik heb haar de Funda pagina van ons oude huis en van het nieuwe huis laten zien. Ik zei: “Dit is de oude inrichting. Wij vinden het gezellig als de boel een kleurtje heeft en als er wat binnen staat. Help me met de witte, vierkante blokkendoos die we hebben gekocht!”

Inspirerend interieuradvies

Om de blokkendoos sfeervoller te maken, kwam Tessa met het idee om eerst de stoffering uit te zoeken. Denk hierbij aan: behang, gordijnen en karpetten. Ik vond dat heel bijzonder. Ik had me voorgenomen om eerst de meubelen uit te zoeken en vervolgens de stoffering. Het behang voor de woonkamer werd door Tessa en de stoffering styliste uitgekozen. Mijn man en ik keken toe hoe de twee dames in conclaaf waren. We zeiden: “Dit wordt ‘m en dit gaat helemaal goed komen! We hebben er alle vertrouwen in!” Na deze sessie stuurde Tessa ons naar huis. “Laat alles rustig bezinken en kom over veertien dagen terug,” zei ze.

Het tweede adviesgesprek

Met frisse moed begonnen we aan de tweede sessie om meubelen uit te zoeken. Tessa voelde ons goed aan en had al het voorwerk gedaan. Ze liet de hoekbank (Enzo Luca Naso) zien die ze in gedachte had. Wij liepen natuurlijk keurig achter haar aan in de grote woonwinkel. We riepen in koor: “Oh ja, dat is héél mooi, ja!”. Normaliter zetten we de hoekbank in de hoek, zoals de meeste mensen dat doen. De interieurstyliste adviseerde om de bank naar voren te zetten. Tegen de wand kun je kasten (Enzo Luca Estra) plaatsen, zodat je optimaal kunt genieten van de woonruimte. Het maakt het huis zoveel meer sfeervoller! Aansluitend toonde Tessa een eettafel van Enzo Luca en overige meubelen die ze in gedachte had waarop we zonder enige twijfel ja zeiden. We zijn met een voldaan gevoel de auto ingestapt.

De levering en nazorg

Ik kan kort zijn over het leveringsproces. Het is ontzettend fijn dat jullie na levering van de meubelen je handen er niet vanaf trekken. De monteurs waren vriendelijk en op tijd. Er was een beschadiging op een van de kasten. Dat hebben zij opgepakt en dat is prima opgelost. Ik ben zeer tevreden over de complete service bij Piet Klerkx. Tessa gaf aan dat ik altijd bij haar terecht kan met vragen over de aankleding. Toen alles er eenmaal stond wilden de buren graag binnenkijken. Zij keken hun ogen uit naar de opstelling met de hoekbank.

Binnenkijken in de slaapkamer

Bij de stoffering sessie hebben we gekozen voor het groene behang met het bos (Hooked On Walls). Het is een echte eyecatcher! Hierbij passen de groene, verduisterende gordijnen uit Piet’s Huiscollectie er perfect bij! We wilden een sfeervolle slaapkamer dat aansluit op de sfeer van de woonkamer. Overigens ligt er een tegelvloer, dat ik heel gek vind in de slaapkamer. De tegelvloer is natuurlijk doorgetrokken op de begane grond. Hiervoor had Tessa een oplossing bedacht door een op maat gemaakte zacht vloerkleed op de tegelvloer te leggen om deze te bedekken. Hierdoor zie je bijna niets meer van de tegels.

Wat is je favoriete hoekje in het huis?

Mijn favoriete plek is de eethoek. Wij zitten zelden in de zithoek, maar altijd aan de ovale eettafel. Het is sfeervol en gezellig om hier te dineren, borrelen of na te tafelen met vrienden. De comfortabele stoelen (Huiscollectie armstoel Zala) met armleuningen maakt het helemaal af.

Wat staat er op je interieur wensenlijst?

Het eerste wat in mij opkomt, is een lege wand bekleden. Mensen zeggen dat het zo prima is, maar ik wil daar graag iets mee doen. Tot nu toe heb ik nog niets gevonden. Wellicht hebben jullie een mooie wandkleed?

Antwoord op al je woonvragen

Van je huis een thuis maken, daar helpen we graag bij. Of je nu op zoek bent naar een bank, tafel, fauteuil, kast of een compleet interieur: onze adviseurs staan voor je klaar met professioneel advies op maat.

Huidige actie(s) 1
Terug
Sluiten