Creatief met vetplantjes en cactussen

Als je maar lang genoeg wacht, dan wordt het vanzelf wel een trend. Ineens waren ze dé sterren in elk woonblad, in menig binnenkijker spotte je ze steeds vaker en online werden ze ook flink gehyped op Pinterest. Ik heb het natuurlijk over vetplantjes en cactussen, dé groene trend van dit jaar die maar niet over blijkt te waaien.

Geen groene vingers 
Want wat zijn ze leuk, toch? En praktisch, want deze plantjes hoef je niet vaak water te geven. Dat maakt ze dan ook ideaal voor alle interior junkies zonder groene vingers (inclusief mezelf). Hoe de vetplant en de cactus zo immens populair zijn geworden, vraag ik me nog steeds af. Het heeft waarschijnlijk te maken met hun bijzondere uiterlijk waar bij mij vooral geldt: hoe lelijker, hoe mooier.

Van mini tot maxi
Maar natuurlijk ook de verschillende tinten waarin ze komen, maakt ze zo leuk. Want wist je dat cactussen niet alleen maar groen zijn? Ze kunnen ook oranje, rood, roze of geel zijn en soms bloeit er een bloem uit. Vetplantjes kun je daarnaast ook scoren in een mooie frosted tint (ja, gewoon in het tuincentrum). Tel daar nog eens bij op dat deze plantjes van XXL tot XXS formaten te verkrijgen zijn en je snapt wel dat ze nu in menig huishouden pronken. Een tip: stal de plantjes in gebruikte (groente)blikken of doe een mini-vetplant in een porseleinen kopje.

XXL cactus
Bij mij thuis mag ook zeker deze trend niet ontbreken. Naast een cactus van 1,5 meter hoog (!) heb ik onlangs de eettafel opgefleurd met enkele cactussen en vetplantjes. Voor de verandering koos ik niet voor spierwitte potten zoals je al bij zoveel ziet, maar pakte ik er gebruikte jampotjes bij en ronde en vierkante vazen bij zodat het aarde zichtbaar is. Dat vind ik veel mooier. Nog even flink wat jam naar binnen werken, want dit project smaakt natuurlijk naar meer..

Een woongroet,

Elisah

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLANDHoe kan ik je helpen?