Bruni Vissers

Denk niet wit

Een goede nachtrust is belangrijk om de volgende dag volop te presteren. Wist u dat uw hersenen ’s nachts bezig zijn met het verwerken van de informatie die u overdag binnenkrijgt? Wij hebben tips en ideeën op een rij gezet om de perfecte slaapomgeving te creëren, zodat u iedere dag uitgerust wakker wordt.
Veel mensen houden de slaapkamer graag simpel. De muren blijven vaak wit en er wordt weinig aandacht besteed aan styling. Verrassend genoeg is uit onderzoek gebleken dat de beste kleur in de slaapkamer blauw is.

 

Effecten van kleur

De kleur van uw slaapkamer heeft effect op de kwaliteit van uw nachtrust. We hebben de beste kleuren voor u op een rij gezet:

  • Blauw: kalmerend. Blauw op uw slaapkamermuur zorgt voor een gevoel van sereniteit. Het is niet voor niets dat deze kleur uit onderzoeken als beste slaapkamerkleur uit de bus komt.
  • Groen: rustgevend. Groen is een neutrale kleur en straalt vriendelijkheid en harmonie uit. De groene kleur staat voor rust en geeft uw slaapkamer een natuurlijke uitstraling.
  • Geel: vrolijk. De kleur geel zorgt voor een vrolijk gevoel. Het is dan ook een fijne kleur om op de muren van uw slaapkamer te hebben. Geel heeft over het algemeen een frisse tint, maar als u iets meer warmte wil, dan kunt u ook voor okergeel gaan.
  • Zilver: luxe. Zilver geeft een luxe uitstraling en doet u misschien denken aan de schittering van de maan. Hierdoor denken uw ogen dat het nacht is en kunt u beter in slaap komen.
  • Oranje: stabiliteit. Om in uw slaapkamer warmte te creëren, is de kleur oranje zeer geschikt. Oranje zorgt voor een stabiele sfeer, waarbij u optimaal kunt uitrusten.

Kleuren die u beter niet op de muren van uw slaapkamer kunt verven zijn: rood, paars en grijs. Rood en paars zijn activerende kleuren die er juist voor zorgen dat u energieker wordt. Grijs is een sombere kleuren die niet positief bijdraagt aan uw humeur en de slaapkamer saai over laat komen. Heeft u toch een grijze muur? Creëer de sfeer dan met behulp van kleurrijke slaapkameraccessoires of het toevoegen van verschillende tinten grijs op de muur.

 

Kleurencombinaties en stijlen

Naast het gebruik van specifieke kleuren kunt u ook kleurcombinaties maken. Wanneer u neutrale kleuren wilt hanteren kunt u het beste gebruikmaken van de 80/20 regel. U gebruikt dan 80 procent neutrale of koele tinten, zoals bruin, beige of taupe en 20 procent sterke kleuren, zoals oranje of geel. Dit resulteert in een gebalanceerd geheel met een kalme sfeer die daarbij levendigheid uitstraalt.

 

Opties op de muur

Om uw slaapkamer uniek te maken en karakter te geven kunt u kiezen voor (foto)behang. Met behang kunt u op een relatief snelle en eenvoudige manier uw slaapkamermuur uniek maken. Wat uw wensen ook zijn, de mogelijkheden met behang zijn eindeloos. Kies bijvoorbeeld voor een bosbehang, prachtig bloemenveld of een prachtig designbehang. Uw slaapkamer leeft hierdoor meer en dit zal uw rust ten goede komen.

Kleurige winkels

In onze winkels hebben veel muren al een kleurtje. Kom gerust eens langs om te kijken welke kleuren u het meeste aanspreken. Mocht u er niet uitkomen, dan vindt u in onze interieurstudio in Waalwijk een hele wand met kleurstalen. Heeft u slaapadvies nodig? Of heeft u hulp nodig bij het selecteren van het interieur en het bepalen van de best passende kleuren? Schroom dan niet om een van onze adviseurs aan te spreken of een afspraak te maken. Zij helpen u graag.  

 

 

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLANDHoe kan ik je helpen?