Trendkleur 2019: rood

In een eerdere blogs schreven we al over de terugkeer van beige en bruin als trendkleur voor 2019 en over het gedurfde paars in combinatie met goud. Een andere trendkleur die we niet over kunnen slaan, is de kleur rood. Denk aan prachtig wijnrood of chilirood die ons interieur komend jaar opfleuren met hun opvallende en verkwikkende uitstraling. Lees hier meer over hoe rood toe te passen is in uw interieur. Voor meer trendkleuren kunt u onze andere blogs beworderen. Deze gaan over de trendkleuren bruin & beige en paars & goud
 

De verschillende tinten rood

In 2018 was een warme roodtint al sterk in opkomst. Daarbij zijn nu de tinten wijn- en chilirood gekomen die een opmars naar ons interieur maken. Wijnrood is een donkerrode kleur die uw inrichting een klassieke look geeft. Het felle chilirood past goed bij een modern interieur. Het bijzondere van rood is dat deze kleur mooi gecombineerd kan worden met lichte en donkere kleuren, maar ook verschillende roodtinten bij elkaar geven een bijzonder effect. Met de woontrend van 2019 die pit, warmte en retrokleuren in ons interieur voorschrijft, is rood bij uitstek de kleur.
 

Rood in diverse woonstijlen

De kleur rood is een opvallende kleur die zich bijzonder goed laat combineren. Allereerst, wanneer verschillende texturen gecombineerd worden, zorgen verschillende roodtinten bij elkaar voor een bijzonder geheel. Zo kan leer met stof gecombineerd worden of glas met porselein. Ook de afwisseling in vormen zorgt voor een speels effect dat harde lijnen doorbreekt. Denk hierbij aan een combinatie van ronde en vierkante rode kussens in verschillende roodtinten zoals in de afbeelding te zien. Rood leent zich daarnaast uitstekend voor de velours trend. Kussens of gordijnen van velours geven uw interieur een klassieke look met een moderne twist. Prachtig!
 

Kom naar de winkel voor inspiratie

Breng een bezoek aan onze winkel voor meer inspiratie over de rode of andere kleurtrends. Kunt u hulp gebruiken bij kleurbepaling of andere keuzes? Maak dan een afspraak met een van onze interieuradviseurs. Zij staan voor u klaar om u van passend advies te voorzien.

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLANDHoe kan ik je helpen?