Uw huis weer klaar voor de kerst

Van ons mag het zo snel mogelijk kerst zijn. Met name de sfeer en gezelligheid zorgen ervoor dat dit één van de fijnste periodes van het jaar is. Wij hebben allemaal onze eigen manieren om de kerstsfeer in huis te halen, maar bent u ook zo benieuwd naar de belangrijkste trends van dit jaar? Lees dan snel verder. Ook vertellen onze stylisten wat hun favoriete sfeermakers zijn.

De kersttrends voor 2018

Kerstdecoratie zorgt altijd voor meer sfeer en gezelligheid in huis. Welke sfeer u het liefste creëert is natuurlijk persoonlijk, maar wij zetten onze favoriete kersttrends voor u op een rij. 

Winter wonderland
Mensen die houden van sneeuw kunnen hun hart ophalen bij deze kersttrend. Kenmerkend voor deze trend zijn accessoires die bevroren,ijzig of besneeuwd lijken. Zilver en sneeuwwit zijn de meest gebruikte kleuren bij deze trend maar om ervoor te zorgen dat het nog wel warm en sfeervol aanvoelt kunnen deze kleuren gecombineerd worden met warmer grijs en natuurlijke materialen. Door dit te combineren met zachte en aaibare materialen wordt het geheel gelijk een stuk knusser. Gebruik voor een samenhangende geheel koele verlichting in uw kerstboom. Deze trend is vooral makkelijk toe te passen als u al wat elementen in de scandinavische woonstijl in huis heeft. Het winter wonderland thema past namelijk perfect bij houten accessoires en zachte poedertinten welke kenmerkend zijn voor de scandinavische woonstijl. 

Back to the 70’s
De retro trend is nu erg populair en zagen we eerder al terugkomen als woontrend. Met deze trend halen we het beste van de jaren 70 terug naar onze woonkamer in feestelijke sferen. Hoeft het voor u dus allemaal niet zo traditioneel en mag de kerstdecoratie wel een beetje gek zijn, dan is deze kersttrend zeer geschikt voor u. Zorg vooral voor creativiteit met bijvoorbeeld een alternatieve kerstboom en eigen creaties, er zijn geen regels!  Combineer ook de retro accessoires die u al in huis had om een feestelijk geheel samen te stellen in deze retro kerststijl. Vergeet niet dat er helemaal geen regels zijn,  heeft u nog een item wat misschien niet retro is maar wordt u er wel helemaal blij van, hang het vooral in die (alternatieve)kerstboom! Iedereen viert kerst op zijn eigen manier, deze trend laat het toe de kerstsfeer neer te zetten waar u helemaal blij van wordt.  

Paris Delight

In deze trend  worden warme kleuren zoals oud roze, bordeaux en paars met elkaar gecombineerd. Deze kleuren sluiten goed aan op de kleurtrends van 2019, gesignaleerd door Piet Klerkx: rood en paars. Deze kersttrend is ook alles behalve klassiek, gebruik bloemen, glitter, veren, parels en andere glamoureuze items. Luxe en warmte zijn de kernwoorden, maak het zo gek als u zelf aandurft maar probeer het samenhangend te houden door constant met dezelfde kleuren te werken. Gebruik verschillende eyecatchers en combineer dit met zachte stoffen voor een romantische sfeer. Onze tip als u voor deze stijl kiest: kies een item in een velours stof in een van de trendkleuren die bij uw interieur past. Zo heeft u de rest van het jaar ook nog een trendy item om de woonkamer mee te stylen. 

Traditional stunner
De laatste kersttrend is de favoriet van velen. In deze trend staat het klassieke kerstgevoel centraal waarin kerst-en ossenrood de hoofdkleuren zijn. Denk aan knisperend haardvuur en warme chocomel met slagroom, heerlijk toch?! In deze kersttrend is alle ruimte voor de klassiekers, de groene kerstboom, de kerstster, een kerstsok aan de open haard en ga zo maar door. Er is bij deze trend echter ook voldoende ruimte om wat tradities in een nieuwe jasje te steken. Een alternatieve kerstboom, zoals een kerstboom van hout of takken past met rode versiering gelijk bij het traditionele gevoel. Bij deze kersttrend is er ook voldoende ruimte voor aaibare materialen, kies hier in plaats van velours voor een traditionele (kunst)vacht. Deze klassieker zorg ervoor dat iedereen zich gelijk thuis voelt, het ultieme kerstgevoel!
 

Tips van onze stylisten

Onze stylisten hebben de showroom bij Piet’s Woondecoratie inmiddels volledig in kerstsferen gebracht. Kerstbomen zijn neergezet en volledig gedecoreerd met hangers uit de nieuwste kerstcollecties. De kerstbomen zijn echter slechts het begin, zonder kaarsen en een feestelijk gedekte tafel is de kerst volgens onze stylisten niet compleet. 

Kaarsen 
Eigenlijk vinden wij kaarsen de hele winter onmisbaar, maar met de kerst al helemaal. Kaarsen zorgen voor sfeervol licht en geven de ruimte gelijk een ander gevoel. Onze favoriet voor de feestdagen is een koperen of gouden kandelaar, gezelligheid met een beetje glamour.
 

Kandelaar POLKA
€ 21,95

Kandelaar WL0500
€ 14,95

Kandelaar JC1237 Grey
€ 25,95

De tafel
Wij nemen vaak niet de tijd om de tafel te dekken en rustig te genieten van een uitgebreid diner, maar tijdens de kerst wel. De eettafel is vaak ook een centrale plek tijdens de feestdagen. De aankleding hiervan mag dus best wat extra aandacht krijgen. Onze favorieten zijn het servies van Serax en de tafelkleden van House in style. De tafelkleden van House in style zijn zeker een aanrader, omdat je die kunt kopen in verschillende delen. De ene keer heb je bijvoorbeeld maar één deel nodig bij een intiem diner, maar als de hele familie komt eten kunt u de verschillende delen van het tafelkleed aan elkaar knopen. Helemaal leuk en handig!

Kom kerstshoppen bij Piet Klerkx!

Kom naar de winkel om een leuk kerstcadeau te kopen of om nog wat inspiratie op te doen. Weet u nog niet welk cadeau u moet kopen? Met een feestelijk ingepakte cadeaukaart van Piet Klerkx zit u altijd goed.

Onze stylisten van Piet’s Woondecoratie staan klaar om u te helpen bij uw zoektocht naar het perfecte kerstcadeau.
 

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLAND