Nikkie Haacke

De voordelen van een open kast

Voor de aanschaf van een kast is het goed om na te denken over waar u precies naar op zoek bent. Bij de keuze voor een kast is het belangrijk om na te gaan wat u er allemaal in kwijt wilt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken welke stijl kast u het meeste aanspreekt. Bij veel verschillende stijlen zorgt een open kast voor een leuk effect. Benieuwd? Lees er meer over in deze blog.

Waarom een open kast?

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een open kast. Het grootste voordeel is dat deze kast dankzij zijn open uitstraling de perfecte basis vormt om mee te variëren en stylen. Zo kunt u de open kast bijvoorbeeld inzetten als prominente plaats om uw lievelingsboeken, souvenirs, planten en andere woonaccessoires tentoon te stellen. Daarnaast zorgt deze kast dankzij zijn open karakter voor een zeer ruimtelijke sfeer. Omdat het meubel open is, oogt deze minder kolossaal. Wanneer u uw open kast gaat indelen, is het wel slim om dit te doen volgens de ‘less is more’ regel. Om te voorkomen dat het geheel te druk wordt, kunt u het beste alleen uw favoriete items in het open gedeelte van de kast plaatsen. Het is dus aan te raden om van tevoren te bepalen welke spullen u wilt wegstoppen of juist tentoonstellen. Wanneer u veel niet-decoratieve items heeft die u wilt opbergen, is het beter om voor een (deels) gesloten kast te gaan. Op die manier behoudt u de rust in uw interieur.

Onze favoriete open kasten

Piet Klerkx heeft diverse open kasten in haar assortiment in verschillende stijlen. We hebben onze favorieten voor u op een rijtje gezet.
- Wandkast Storm. Deze open wandkast komt perfect tot zijn recht in een industrieel interieur. De kast is speels ingericht, waardoor u een echte eyecatcher in huis haalt. De vakken variëren in grootte, waardoor er voor elk item dat u wilt tentoonstellen een geschikt vak in deze kast zit. De mogelijkheden zijn eindeloos met wandkast Storm.
- Boekenkast Bruut. De Bruut boekenkast is een perfecte basiskast, waarmee u elke keer weer eindeloos kunt variëren en van stijl veranderen wanneer u daar behoefte aan heeft. Dankzij het robuuste hout waarvan deze kast is gemaakt, voegt u veel sfeer toe aan uw interieur.
- Boekenkast Rubio. Deze kast is de perfecte combinatie van veel open en een paar gesloten lades. U stelt uw mooiste decoratie-items tentoon en stopt de rest lekker weg in de onderste lades. Het fijne aan Rubio is dat u zelf de houtsoort en afwerking kiest. Zo sluit de kast perfect aan op al uw wensen.
- Kast Caro. De Caro kast is een grotendeels gesloten kast, maar heeft wel een groot open vak aan de bovenkant. Hierdoor biedt deze alsnog voldoende ruimte voor een paar van uw favoriete, sfeervolle items. Kast Caro past perfect in een modern interieur.

 

Kom langs in een van onze winkels

Benieuwd naar de diverse open kasten die Piet Klerkx aanbiedt? Kom dan naar een van onze winkels om deze op uw gemak te bekijken. Onze adviseurs helpen u graag met uw keuze, zodat u naar huis gaat met een kast die perfect past bij uw interieur.

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLANDHoe kan ik je helpen?