De mooiste dressoirs! Maar hoe kies ik?

Dressoirs zijn er in verschillende stijlen, maten en kleuren. Van origine is het dressoir een lage kast met lades. Tegenwoordig zien we verschillende varianten en zijn er veel meer mogelijkheden. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden en waar u op moet letten bij de aanschaf van een dressoir.

Voor ieder interieur een uniek dressoir

Een dressoir is een ideaal meubelstuk voor in de woonkamer, studeerkamer of in de gang om allerlei spullen in op te bergen. Tegenwoordig hangt er steeds vaker een flatscreen televisie in woonkamers en is het dressoir dan ook erg geschikt om als tv-meubel te gebruiken. De gemiddelde maat van een standaard dressoir is ongeveer 200 cm breed en 90 cm hoog, maar tegenwoordig zijn er veel maatwerkoplossingen en bent u hierin niet beperkt. Zowel de hoogte als de breedte kunt u naar wens laten maken door maatwerkoplossingen waardoor het dressoir altijd op maat in uw interieur past. Naast de maatvoering zijn er ook veel varianten in de stijl van het dressoir. Kiest u liever voor een stoere, industriële stijl of een klassieke uitstraling? Voor elke woonstijl is een geschikt dressoir te vinden. 

Combineer uw dressoir met woonaccessoires

Naast het formaat en de stijl van het dressoir zijn er meer aspecten om rekening mee te houden bij de aanschaf van een dressoir. Wilt u bijvoorbeeld liever een dressoir met open vakken of kiest u voor een met lades of deurtjes? Een open kast kunt u inzetten om bijvoorbeeld mooie fotolijstjes, planten of souvenirs tentoon te stellen. Heeft u liever een kast waarbij u vooral uw spullen opbergt zonder dat deze in het zicht liggen? Dan past wellicht een dressoir met lades of deurtjes beter bij u.

Maak de setting van uw dressoir helemaal af door woonaccessoires te gebruiken. Hang bijvoorbeeld een schilderij boven het dressoir en zet er een mooie vaas of een kandelaar op. Houd er rekening mee dat het niet te vol komt te staan, vooral met een open kast kunt u het beste kiezen voor enkele accessoires voor een mooi geheel zonder dat het te druk wordt. 

Favorieten bij Piet Klerkx

  • Dressoir Storm is gemaakt van oud teak en diverse houtsoorten. Door deze natuurlijke eigenschappen geeft dit dressoir uw interieur een unieke uitstraling. De Storm collectie heeft meer bijpassende meubelen verkrijgbaar zoals een bed, eettafel en tv-meubel voor een mooi geheel.

  • Het dressoir Caro heeft massief eiken fronten en een metalen ombouw wat past bij elk interieur. Het dressoir is in verschillende kleuren fronten verkrijgbaar waardoor er veel mogelijkheden zijn. 

  • De strakke uitstraling van dressoir Glasgow is zeer geschikt voor een moderne en landelijke interieur. De ombouw is gemaakt van metaal, de fronten zijn in meerdere kleuren beschikbaar en is gemaakt van eiken. 

  • Helemaal terug van weggeweest is de look van dressoir Retro. Het dressoir is gemaakt van oud teak en geeft hierdoor een retro look. Dressoir Retro heeft zowel deurtjes als lades en daardoor de ideale kast om uw spullen in op te bergen.

Meer mogelijkheden!

Kom langs in een van onze winkels om de mogelijkheden te bekijken. Ziet u niet meteen wat u zoekt, vraag het aan een van de medewerkers. Er is namelijk meer mogelijk dan u denkt in kleur, maat en afwerking.

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLANDHoe kan ik je helpen?