Hoe het allemaal begon

'Pa, ik ga voor mezelf beginnen'. Dat is wat Piet Klerkx zei in 1929, toen net 25 jaar oud. Met manden, plaids en dekens ging hij langs de deuren. En met succes.

'Ik begon met een meubelhandel en dat betekende hard werken. Je maakte tachtig, negentig en soms wel honderd uur in de week. Maar als je vroeger een borrel wilde drinken moest je er eerst hard voor werken en dan was het er nog maar ééntje. Ik heb de boterham leren waarderen'.

In de Grotestraat in Waalwijk opende hij zijn eerste meubelwinkel: Piet Klerkx Interieurverzorging. In de jaren die volgen, opent zijn vrouw een geschenkenwinkel een klein stukje verder op. Binnen no time is haar winkel bekend in de regio.

Ook Piet zit niet stil. Na de watersnoodramp in 1953 moest bijna heel Zeeland worden voorzien van een nieuw interieur. Piet speelde hier goed op in. Als de klant geen vervoer had om naar de winkel te komen, kon je bellen en dan kwamen ze je op halen. Hierdoor zette Piet Klerkx zichzelf echt op de kaart.

In 1960 heeft hij dan ook al vestigingen door heel Nederland; in Almelo, Amsterdam, Apeldoorn, Maastricht en Tilburg.

Piet wilde groter, en dat betekende weg uit het centrum. Op het industrieterrein van Waalwijk, op de plek waar Piet Klerkx Waalwijk nu nog steeds gevestigd is, gaat hij bouwen. Zonder vergunningen. Maar hierdoor creëerde hij wel ontzettend veel werkgelegenheid. De gemeente ziet het door de vingers en eind jaren '60 is daar dan de nieuwe en unieke formule: de Woonwereld. De Woonwereld is de eerste meubelboulevard van Nederland.

In 1979 komt Piet Klerkx te overlijden na een ernstig auto ongeluk. Zijn oudste zoon Bert neemt de leiding van hem over. Bert steekt er veel energie in en dat blijft niet zonder gevolgen: het bedrijf maakt een enorme groei door en Piet Klerkx wordt de eerste meubelzaak die reclame maakt met folders en televisie spots. De slogan die toen gebruikt werd 'Het is niet te meten' klonk in iedere woonkamer.

Het gaat goed en ze hebben de smaak te pakken. In 1990 wordt een tweede meubelboulevard in Amersfoort geopend. Zes jaar later heeft Waalwijk opnieuw een primeur. De meubelboulevard wordt: ' Themapark Wonen'.

Piet Klerkx heeft het voor elkaar gekregen een geheel nieuwe winkelervaring te presenteren op woongebied met winkelformules Piet Klerkx, Woonexpress Meubelwereld, , Keukenwereld en Sanitairwereld. En daarmee is een trend gezet.

In 1999 gaat Piet Klerkx online. Piet Klerkx is niet meer weg te denken uit de woonwereld. In de winkels vind je exclusieve en unieke producten van vertrouwde merken. De Woonwinkels nodigen uit om je te laten inspireren: alles voor een persoonlijk interieur van hoge kwaliteit. Piet Klerkx wil je laten genieten van je vrije tijd, gewoon in je eigen huis. Lekker neerploffen op de bank na het sporten of gezellig tafelen met vrienden en een glas wijn. Televisie kijken met de kinderen, gezellig met zijn allen op de bank. Of juist even tijd voor jezelf in een fijne relaxstoel, met een goed boek en de voetjes omhoog.

Waar bent u naar op zoek?

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring...

Bij Piet Klerkx vindt u alles voor ieder huis. Met jarenlange ervaring stellen wij de mooiste en meest veelzijdige collecties samen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis om u vakkundig advies te geven en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Banken

Fauteuils

Stoelen

Tafels

Kasten

Bedden & Boxsprings

Accessoires

Piets stoffering

Keukens

Badkamers

BEZOEK DE GROOTSTE WOONBELEVING VAN NEDERLAND